Nattjäst bröd i långpanna

Nattjäst bröd i långpanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Nattjäst bröd i långpanna. Enkelt recept där du rör ihop degen på kvällen och på morgonen kan du servera nygräddad bröd med aprikoser och valnötter till frukost.

Tillagningstid: 20 min + tid att jäsa under natten + 50 min i ugne
Ugnstemperatur:175º
1 stycken
  • 25 g jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 200 g torkade aprikoser, strimlade
  • 200 g valnötter, krossade
  • 1 liter vetemjöl
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Smula söder jästen i en bunke med vattnet. Rör tills jästen lösts upp.
  2. Rör ner salt, aprikoser och valnötter. Arbeta in mjölet lite i taget till en smidig, lös deg, ca 10 min.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform med måtten 30 x 20 cm. Häll ut degen i formen och täck med en bakduk. Låt stå i rumstemperatur under natten.
  4. Sätt ugnen på 175°. Grädda i mitten av ugnen ca 50 min. Lyft ur formen och låt svalna under bakduk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Angela

2017-09-10

Tyvärr smakar detta bröd jäst. Trots alla goda ingredienser.

Nina

2017-04-14

Snabbt och mycket saftigt och gott. Räcker gott med halva mängden nötter och aprikoser.

Britt-Marie Bergström

2015-04-10

Supergott och enkelt att baka

Nattjäst bröd i långpanna
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 25 g jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 200 g torkade aprikoser, strimlade
  • 200 g valnötter, krossade
  • 1 liter vetemjöl
  • 2 tsk salt

Nattjäst bröd i långpanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Nattjäst bröd i långpanna. Enkelt recept där du rör ihop degen på kvällen och på morgonen kan du servera nygräddad bröd med aprikoser och valnötter till frukost.

Tillagningstid: 20 min + tid att jäsa under natten + 50 min i ugne
Ugnstemperatur:175º
1 stycken

Gör så här

  1. Smula söder jästen i en bunke med vattnet. Rör tills jästen lösts upp.
  2. Rör ner salt, aprikoser och valnötter. Arbeta in mjölet lite i taget till en smidig, lös deg, ca 10 min.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform med måtten 30 x 20 cm. Häll ut degen i formen och täck med en bakduk. Låt stå i rumstemperatur under natten.
  4. Sätt ugnen på 175°. Grädda i mitten av ugnen ca 50 min. Lyft ur formen och låt svalna under bakduk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Angela

2017-09-10

Tyvärr smakar detta bröd jäst. Trots alla goda ingredienser.

Nina

2017-04-14

Snabbt och mycket saftigt och gott. Räcker gott med halva mängden nötter och aprikoser.

Britt-Marie Bergström

2015-04-10

Supergott och enkelt att baka