Potatisbröd med pomerans
  • Ugn 200º

Potatisbröd med pomerans

3.27 (11 betyg)

Ett ljuvligt saftigt bröd med potatis.

  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 200º

Tillagningstid: Arbetstid 5 min, jästid 1 natt + 45 min, gräddtid

Ingredienser

2 stycken
  • 25 g jäst
  • 5 dl porter eller julöl
  • 2 tsk malen pomerans
  • 0.5 dl mörk sirap
  • 2 tsk salt
  • 300 g riven, kall kokt potatis
  • 2 dl rågmjöl
  • 10 dl vetemjöl
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör ut jästen med vätskan. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en kladdig deg. Täck degbunken med plastfolie och låt degen jäsa över natten i kyl.

  2. 2

    Dela degen i två och forma till runda bröd. Vänd dem i rågmjöl och lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk 45 minuter.

  3. 3

    Ställ en liten ugnssäker form med 1 deciliter vatten i botten av ugnen. Grädda bröden i mitten av ugnen cirka 1 timme.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Helena Mårtensson

    Jättegott bröd, bakat många gånger och delat ut recept till vänner.