Kalljästa hälsomuffins

Kalljästa hälsomuffins

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(46)

Välj dina favoritfrukter och bär och bjud på en nyttig, hembakad fika

Tillagningstid: 8 timmar 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 st
  • 15 g jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 2 dl torkad frukt, och/eller bär. T ex gojibär, tranbär och aprikoser
  • 2 msk linfrön
  • 1.5 dl hackade hasselnöt
  • 1 dl vetegroddar
  • 1 liter dinkelsikt
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke, häll på kallt vatten, salt och rör om.
  2. Tillsätt den torkade frukten och/eller bären. Här har vi valt gojibär, tranbär och aprikoser. Grovhacka dem om det är stora bitar, som till exempel aprikoser eller äpplen. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en kladdig deg med en rejäl slev.
  3. Klipp ut bakplåtspapper i fyrkanter, 15 x 20 centimeter. Tryck ner ett papper i en av fördjupningarna i en muffinsplåt och klicka i lite deg. Fortsätt likadant med resten. Ställ in plåten i kylen och låt bröden jäsa över natten.
  4. Ta muffinsplåten ur kylen och låt den stå i rumsvärme cirka 1 timme. Sätt ugnen på 200°.

Grädda i ugn

  1. Grädda sedan bröden 25-30 minuter, mitt i ugnen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2016-03-15

Finns det något liknande som kan göras utan vete/gluten?

Checkbox Coop

2013-02-01

De går bra att frysa in, men de är naturligtvis lite torrare då.

Rebecka

2013-01-30

Kan de frysas in och ätas vid senare tillfällen än på själva bakdagen?

Karin

2012-10-13

Bästa frukostbrödet! Att pappersbitarna ska vara 15*20 cm måste vara en felskrivning, 10*10 cm är bättre.

Kalljästa hälsomuffins
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 15 g jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 2 dl torkad frukt, och/eller bär. T ex gojibär, tranbär och aprikoser
  • 2 msk linfrön
  • 1.5 dl hackade hasselnöt
  • 1 dl vetegroddar
  • 1 liter dinkelsikt
  • 2 tsk salt

Kalljästa hälsomuffins

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(46)

Välj dina favoritfrukter och bär och bjud på en nyttig, hembakad fika

Tillagningstid: 8 timmar 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 st

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke, häll på kallt vatten, salt och rör om.
  2. Tillsätt den torkade frukten och/eller bären. Här har vi valt gojibär, tranbär och aprikoser. Grovhacka dem om det är stora bitar, som till exempel aprikoser eller äpplen. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en kladdig deg med en rejäl slev.
  3. Klipp ut bakplåtspapper i fyrkanter, 15 x 20 centimeter. Tryck ner ett papper i en av fördjupningarna i en muffinsplåt och klicka i lite deg. Fortsätt likadant med resten. Ställ in plåten i kylen och låt bröden jäsa över natten.
  4. Ta muffinsplåten ur kylen och låt den stå i rumsvärme cirka 1 timme. Sätt ugnen på 200°.

Grädda i ugn

  1. Grädda sedan bröden 25-30 minuter, mitt i ugnen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2016-03-15

Finns det något liknande som kan göras utan vete/gluten?

Checkbox Coop

2013-02-01

De går bra att frysa in, men de är naturligtvis lite torrare då.

Rebecka

2013-01-30

Kan de frysas in och ätas vid senare tillfällen än på själva bakdagen?

Karin

2012-10-13

Bästa frukostbrödet! Att pappersbitarna ska vara 15*20 cm måste vara en felskrivning, 10*10 cm är bättre.