
Äppelkaka med valnötter
Betyg (1-5):
Saftig äppelkaka med ett crunchigt nötströssel på toppen. Recept av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman
Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
- 2 msk smör
- 2 msk ströbröd
- 125 g rumsvarmt smör
- 1.75 dl strösocker
- 1 ägg
- 2.5 dl gräddfil
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 skalade, urkärnade och skivade äpplen
- Strössel:
- 50 g smält smör
- 6 smulade digestivekex
- 0.5 dl farinsocker
- 1 tsk malen kanel
- 1 dl grovhackade valnötter
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund bakform, 28 centimeter i diameter. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägg och gräddfil. Blanda samtliga ingredienser och rör ner i smeten.
- Häll hälften av smeten i formen. Fördela äppelskivorna över smeten. Blanda alla ingredienser till strösslet. Strö över hälften av strösslet. Klicka ut resten av smeten och strö över resten av strösslet.
- Grädda kakan cirka 1 timme. Täck med folie mot slutet om strösslet börjar få för mycket färg. Låt kakan svalna i formen på ett galler.
Äppelkaka med valnötter
Betyg (1-5):
Saftig äppelkaka med ett crunchigt nötströssel på toppen. Recept av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman
Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund bakform, 28 centimeter i diameter. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägg och gräddfil. Blanda samtliga ingredienser och rör ner i smeten.
- Häll hälften av smeten i formen. Fördela äppelskivorna över smeten. Blanda alla ingredienser till strösslet. Strö över hälften av strösslet. Klicka ut resten av smeten och strö över resten av strösslet.
- Grädda kakan cirka 1 timme. Täck med folie mot slutet om strösslet börjar få för mycket färg. Låt kakan svalna i formen på ett galler.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!