Äppelkaka med valnötter

Äppelkaka med valnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Saftig äppelkaka med ett crunchigt nötströssel på toppen. Recept av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
  • 2 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1.75 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2.5 dl gräddfil
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 skalade, urkärnade och skivade äpplen
  • Strössel:
  • 50 g smält smör
  • 6 smulade digestivekex
  • 0.5 dl farinsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 dl grovhackade valnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund bakform, 28 centimeter i diameter. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägg och gräddfil. Blanda samtliga ingredienser och rör ner i smeten.
  2. Häll hälften av smeten i formen. Fördela äppelskivorna över smeten. Blanda alla ingredienser till strösslet. Strö över hälften av strösslet. Klicka ut resten av smeten och strö över resten av strösslet.
  3. Grädda kakan cirka 1 timme. Täck med folie mot slutet om strösslet börjar få för mycket färg. Låt kakan svalna i formen på ett galler.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Äppelkaka med valnötter
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 2 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1.75 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2.5 dl gräddfil
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 skalade, urkärnade och skivade äpplen
  • Strössel:
  • 50 g smält smör
  • 6 smulade digestivekex
  • 0.5 dl farinsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 dl grovhackade valnötter

Äppelkaka med valnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Saftig äppelkaka med ett crunchigt nötströssel på toppen. Recept av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
10 bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund bakform, 28 centimeter i diameter. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägg och gräddfil. Blanda samtliga ingredienser och rör ner i smeten.
  2. Häll hälften av smeten i formen. Fördela äppelskivorna över smeten. Blanda alla ingredienser till strösslet. Strö över hälften av strösslet. Klicka ut resten av smeten och strö över resten av strösslet.
  3. Grädda kakan cirka 1 timme. Täck med folie mot slutet om strösslet börjar få för mycket färg. Låt kakan svalna i formen på ett galler.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!