Kalljäst focaccia med frön och nötter
  • Tid 40 min + 10 timmar jästid
  • Ugn 225º

Kalljäst focaccia med frön och nötter

4.25 (4 betyg)

Godaste focaccian gör du själv.

  • Tillagningstid 40 min + 10 timmar jästid
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

1 stycken
  • 10 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl dinkelsikt
  • 2 dl hasselnötter
  • 1 dl solroskärnor
  • 0.5 dl linfrön
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Dag 1

  1. 1

    Lös upp jästen i vatten och rör ner salt och honung. Häll i resten av ingredienserna och rör till en jämn smet. Häll degen i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm med bakplåtspapper. Låt jäsa i rumstemperatur 1 tim. Ställ sedan formen övertäckt i kylskåpet över natten eller 8–10 tim.

Dag 2

  1. 1

    Grädda brödet på nedersta falsen i ugnen ca 35 min. Täck ev formen när brödets yta har tillräckligt med färg.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar