Kalljäst focaccia med frön och nötter

Kalljäst focaccia med frön och nötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Kalljäst focaccia som är otroligt god att servera till soppa eller på buffé.

Tillagningstid: 40 minuter + 10 timmar jästid
Ugnstemperatur:225º
1 stycken
  • 10 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1 msk honung
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl dinkelsikt
  • 2 dl hasselnötter
  • 1 dl solroskärnor
  • 0.5 dl linfrön
  • 1 tsk salt

Gör så här

Dag 1

  1. Lös upp jästen i vatten och rör ner salt och honung. Häll i resten av ingredienserna och rör till en jämn smet. Häll degen i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm med bakplåtspapper. Låt jäsa i rumstemperatur 1 tim. Ställ sedan formen övertäckt i kylskåpet över natten eller 8–10 tim.

Dag 2

  1. Sätt ugnen på 225°. Grädda brödet på nedersta falsen i ugnen ca 35 min. Täck ev formen när brödets yta har tillräckligt med färg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kalljäst focaccia med frön och nötter
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 10 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1 msk honung
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl dinkelsikt
  • 2 dl hasselnötter
  • 1 dl solroskärnor
  • 0.5 dl linfrön
  • 1 tsk salt

Kalljäst focaccia med frön och nötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Kalljäst focaccia som är otroligt god att servera till soppa eller på buffé.

Tillagningstid: 40 minuter + 10 timmar jästid
Ugnstemperatur:225º
1 stycken

Gör så här

Dag 1

  1. Lös upp jästen i vatten och rör ner salt och honung. Häll i resten av ingredienserna och rör till en jämn smet. Häll degen i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm med bakplåtspapper. Låt jäsa i rumstemperatur 1 tim. Ställ sedan formen övertäckt i kylskåpet över natten eller 8–10 tim.

Dag 2

  1. Sätt ugnen på 225°. Grädda brödet på nedersta falsen i ugnen ca 35 min. Täck ev formen när brödets yta har tillräckligt med färg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!