Kalljäst focaccia med frön och nötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Godaste focaccian gör du själv.

Tillagningstid: 40 minuter + 10 timmar jästid
Ugnstemperatur:225º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1 msk honung
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl dinkelsikt
  • 2 dl hasselnötter
  • 1 dl solroskärnor
  • 0.5 dl linfrön
  • 1 tsk salt

Gör så här

Dag 1

  1. Lös upp jästen i vatten och rör ner salt och honung. Häll i resten av ingredienserna och rör till en jämn smet. Häll degen i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm med bakplåtspapper. Låt jäsa i rumstemperatur 1 tim. Ställ sedan formen övertäckt i kylskåpet över natten eller 8–10 tim.

Dag 2

  1. Grädda brödet på nedersta falsen i ugnen ca 35 min. Täck ev formen när brödets yta har tillräckligt med färg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Våfflor - recept på våffelsmet

Betyg
Betyg
(146)
Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Dinkelscones

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grova rågfrallor

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Frukostbröd

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Brytbröd med frön

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Tekakor med havre

Betyg
Betyg
(23)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 10 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1 msk honung
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl dinkelsikt
  • 2 dl hasselnötter
  • 1 dl solroskärnor
  • 0.5 dl linfrön
  • 1 tsk salt

Kalljäst focaccia med frön och nötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Godaste focaccian gör du själv.

Tillagningstid: 40 minuter + 10 timmar jästid
Ugnstemperatur:225º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Dag 1

  1. Lös upp jästen i vatten och rör ner salt och honung. Häll i resten av ingredienserna och rör till en jämn smet. Häll degen i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm med bakplåtspapper. Låt jäsa i rumstemperatur 1 tim. Ställ sedan formen övertäckt i kylskåpet över natten eller 8–10 tim.

Dag 2

  1. Grädda brödet på nedersta falsen i ugnen ca 35 min. Täck ev formen när brödets yta har tillräckligt med färg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Våfflor - recept på våffelsmet

Betyg
Betyg
(146)
Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Dinkelscones

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grova rågfrallor

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Frukostbröd

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Brytbröd med frön

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Tekakor med havre

Betyg
Betyg
(23)