Knaprigt knäcke
  • Tid 10 min + 30 minuter i ugnen.
  • Ugn 200º

Knaprigt knäcke

4 (12 betyg)

  • Tillagningstid 10 min + 30 minuter i ugnen.
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

1
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl melonkärnor eller solroskärnor
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl vatten, kallt
  • 0.5 tsk kummin
  • 0.5 tsk flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°.

  2. 2

    Blanda mjöl, linfrön, sesamfrön, melonkärnor och salt med vatten. Bred ut tunt på en plåt med bakplåtspapper. Hjälp ev till med en blöt slickepott.

  3. 3

    Strö över kummin och flingsalt, tryck till lätt. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Håll koll så att det inte blir bränt.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Christie

    När brödet fått fin färg, tar man ut det och lossar det från pappret. Vänd knäckebrödet och sätt in i ugnen ett tag till, så blir den knaprigare.

  • Bo

    Verkligen gott bröd!

  • Lisa

    Supergott! Men vad gör jag för fel, då brödet blir segt och mjukt istället för hårt och knäckigt?