Frölimpa

Frölimpa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Ett matigt bröd som jäser i formen under natten. Så smart!

Tillagningstid: 40 min + minst 8 tim att jäsa
Ugnstemperatur:200º
1 limpa
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 g jäst
  • 1.5 dl kallt vatten
  • 3.5 dl naturell yoghurt
  • 2 tsk honung
  • 8 dl vetemjöl
  • 0.7 dl pumpakärna
  • 0.7 dl solrosfrön
  • 0.7 dl linfrön
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut i vattnet tills jästen lösts upp. Tillsätt yoghurt, salt och honung. Tillsätt mjöl och frön under omrörning.
  2. Arbeta ihop degen och lägg den i en insmord brödform (ca 1 ½ liter). Låt jäsa under bakduk i rumstemperatur ca 8 timmar, eller under natten.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min, till en innertemperatur på 98°. Lyft direkt ur formen och låt svalna.

Tips

Det går bra att använda vilka frön som helst.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nina

2019-05-08

Lättbakat och gott men ändra gräddningstiden till ca 45 min !

Louise

2017-01-03

Tyckte brödet var jättesmidigt att göra dessutom smakade det riktigt gott! Följde receptet till punkt och pricka, inget överjäst på kanter, den blev perfekt!

Gunnel

2016-12-30

Håller med Anne. Jäste över kanterna på natten. Tog över en timme att komma upp till 98 grader. Blev ändå kladdigt. Detta är inte första gången jag fått ett felaktigt recept. När jag då skrev till Sara fick jag svaret att man skulle ha förståelse för felskrivning. Hur kan man svara så? Inte kundvänligt. Kostade mig både pengar och tid liksom även denna gång. Törs inte använda mig av era recept i framtiden. De är uppenbart inte provade.

Hanna

2016-11-22

Enkelt och supergott! Tog lite längre tid än anvisat i ugnen men väldigt smidigt att slänga ihop kvällen innan :)

Anne

2016-11-06

Det blev inte alls bra - jäste över natten i rumstemperatur men 8 timmar blev för mycket, brödet hade fallit ihop. Tog betydligt längre tid än 30 min i ugnen när gick på innertemperatur. Blev kladdigt och väldigt svårt att få ur formen. Så tyvärr blev det inte det goda bröd jag hade hoppats få äta på söndagmorgon!

Liknande recept

Spara recept

Lättbakade baguetter

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Scones med yoghurt

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Våfflor - recept på våffelsmet

Betyg
Betyg
(148)
Spara recept

Hembakt bröd

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Siktkaka

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kalljästa hälsomuffins

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Frukostbröd

Betyg
Betyg
(17)
Frölimpa
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 5 g jäst
  • 1.5 dl kallt vatten
  • 3.5 dl naturell yoghurt
  • 2 tsk honung
  • 8 dl vetemjöl
  • 0.7 dl pumpakärna
  • 0.7 dl solrosfrön
  • 0.7 dl linfrön
  • 1.5 tsk salt

Frölimpa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Ett matigt bröd som jäser i formen under natten. Så smart!

Tillagningstid: 40 min + minst 8 tim att jäsa
Ugnstemperatur:200º
1 limpa
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut i vattnet tills jästen lösts upp. Tillsätt yoghurt, salt och honung. Tillsätt mjöl och frön under omrörning.
  2. Arbeta ihop degen och lägg den i en insmord brödform (ca 1 ½ liter). Låt jäsa under bakduk i rumstemperatur ca 8 timmar, eller under natten.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min, till en innertemperatur på 98°. Lyft direkt ur formen och låt svalna.

Tips

Det går bra att använda vilka frön som helst.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nina

2019-05-08

Lättbakat och gott men ändra gräddningstiden till ca 45 min !

Louise

2017-01-03

Tyckte brödet var jättesmidigt att göra dessutom smakade det riktigt gott! Följde receptet till punkt och pricka, inget överjäst på kanter, den blev perfekt!

Gunnel

2016-12-30

Håller med Anne. Jäste över kanterna på natten. Tog över en timme att komma upp till 98 grader. Blev ändå kladdigt. Detta är inte första gången jag fått ett felaktigt recept. När jag då skrev till Sara fick jag svaret att man skulle ha förståelse för felskrivning. Hur kan man svara så? Inte kundvänligt. Kostade mig både pengar och tid liksom även denna gång. Törs inte använda mig av era recept i framtiden. De är uppenbart inte provade.

Hanna

2016-11-22

Enkelt och supergott! Tog lite längre tid än anvisat i ugnen men väldigt smidigt att slänga ihop kvällen innan :)

Anne

2016-11-06

Det blev inte alls bra - jäste över natten i rumstemperatur men 8 timmar blev för mycket, brödet hade fallit ihop. Tog betydligt längre tid än 30 min i ugnen när gick på innertemperatur. Blev kladdigt och väldigt svårt att få ur formen. Så tyvärr blev det inte det goda bröd jag hade hoppats få äta på söndagmorgon!

Liknande recept

Spara recept

Lättbakade baguetter

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Scones med yoghurt

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Våfflor - recept på våffelsmet

Betyg
Betyg
(148)
Spara recept

Hembakt bröd

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Siktkaka

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kalljästa hälsomuffins

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Frukostbröd

Betyg
Betyg
(17)