Tekakor med havre

Tekakor med havre

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Enkelt recept på hembakta tekakor med havregryn. Smör och ost är godast på!

Tillagningstid: 25 min + 1,5 timme att jäsa
Ugnstemperatur:250º
18 stycken
  • 1.5 dl havrekli
  • 5 dl havredryck
  • 100 g smör
  • 2 msk honung
  • 25 g jäst
  • 12 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka havrekli i hälften av drycken till en lös gröt. Dela smöret i bitar och rör ner det i gröten tills det smält. Rör ner honung och salt.
  2. Smula jästen i en bunke. Tillsätt resten av drycken och rör tills jästen lösts upp. Blanda ner i gröten och arbeta in mjölet, lite i taget. Knåda ihop och låt jäsa 1 timme under bakduk.
  3. Kavla ut till en platta, ca 1 cm tjock, på mjölad bänk. Stansa ut runda kakor, cirka 10 cm i diameter.
  4. Nagga med en gaffel och lägg på bakplåtspapper. Jäs under bakduk 30 min. Sätt ugnen på 250°.
  5. Grädda mitt i ugnen tills de fått fin färg, 5–7 min. Låt kallna på galler under bakduk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-05-12

Vi hör er, och håller med, tekakorna blev i minsta laget. Så nu har vi ändrat receptet :) Tack för att ni hjälper oss att förbättra recepten :)

Karin

2022-05-09

Det är lagom att göra 18-20 st. Dela degen i två delar och rulla till två korvar, dela i 9-10 bitar vardera och platta ut bitarna till runda kakor. Kryddade med en tesked kanel för extra smak. De blev underbart luftiga och goda.

Liselott

2017-04-17

Blev samma för mig - följde receptet och fick ca 45 SMÅ FRALLOR. Dom var goda, men får göra lite efter eget huvud nästa gång.

Karl Axel

2016-10-22

Är 5 cm verkligen rätt mått, med denna storlek får man ca 40-50 stycken.

Tekakor med havre
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1.5 dl havrekli
  • 5 dl havredryck
  • 100 g smör
  • 2 msk honung
  • 25 g jäst
  • 12 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt

Tekakor med havre

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Enkelt recept på hembakta tekakor med havregryn. Smör och ost är godast på!

Tillagningstid: 25 min + 1,5 timme att jäsa
Ugnstemperatur:250º
18 stycken

Gör så här

  1. Koka havrekli i hälften av drycken till en lös gröt. Dela smöret i bitar och rör ner det i gröten tills det smält. Rör ner honung och salt.
  2. Smula jästen i en bunke. Tillsätt resten av drycken och rör tills jästen lösts upp. Blanda ner i gröten och arbeta in mjölet, lite i taget. Knåda ihop och låt jäsa 1 timme under bakduk.
  3. Kavla ut till en platta, ca 1 cm tjock, på mjölad bänk. Stansa ut runda kakor, cirka 10 cm i diameter.
  4. Nagga med en gaffel och lägg på bakplåtspapper. Jäs under bakduk 30 min. Sätt ugnen på 250°.
  5. Grädda mitt i ugnen tills de fått fin färg, 5–7 min. Låt kallna på galler under bakduk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-05-12

Vi hör er, och håller med, tekakorna blev i minsta laget. Så nu har vi ändrat receptet :) Tack för att ni hjälper oss att förbättra recepten :)

Karin

2022-05-09

Det är lagom att göra 18-20 st. Dela degen i två delar och rulla till två korvar, dela i 9-10 bitar vardera och platta ut bitarna till runda kakor. Kryddade med en tesked kanel för extra smak. De blev underbart luftiga och goda.

Liselott

2017-04-17

Blev samma för mig - följde receptet och fick ca 45 SMÅ FRALLOR. Dom var goda, men får göra lite efter eget huvud nästa gång.

Karl Axel

2016-10-22

Är 5 cm verkligen rätt mått, med denna storlek får man ca 40-50 stycken.