
Hallonkakor med mandel
Betyg (1-5):
En klar kakfavortit på det svenska kakfatet.
Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
50 st
- 250 g margarin eller smör
- 1.5 dl socker
- 5 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- Garnering:
- 1 dl hackad sötmandel
- 0.5 dl fast hallonsylt
Gör så här
- Rör rumsvarmt fett och socker poröst i en bunke. Tillsätt mjölet blandat med vaniljsocker och bakpulver och arbeta snabbt ihop till en deg. Eller blanda allt i matberedare. Dela degen i 2 delar och rulla ut dem till ca 20 cm långa längder. Rulla längderna i den hackade mandeln så att den fastnar. Låt längderna ligga i kylen ett par timmar.
- Värm under tiden ugnen till 200°.
- Skär längderna i knappt 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Tryck en liten grop i mitten av varje kaka och fyll den med sylt.
- Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.
Hallonkakor med mandel
Betyg (1-5):
En klar kakfavortit på det svenska kakfatet.
Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
50 st
Gör så här
- Rör rumsvarmt fett och socker poröst i en bunke. Tillsätt mjölet blandat med vaniljsocker och bakpulver och arbeta snabbt ihop till en deg. Eller blanda allt i matberedare. Dela degen i 2 delar och rulla ut dem till ca 20 cm långa längder. Rulla längderna i den hackade mandeln så att den fastnar. Låt längderna ligga i kylen ett par timmar.
- Värm under tiden ugnen till 200°.
- Skär längderna i knappt 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Tryck en liten grop i mitten av varje kaka och fyll den med sylt.
- Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!