Hallonkakor med mandel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

En klar kakfavortit på det svenska kakfatet.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
50 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g margarin eller smör
  • 1.5 dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Garnering:
  • 1 dl hackad sötmandel
  • 0.5 dl fast hallonsylt

Gör så här

  1. Rör rumsvarmt fett och socker poröst i en bunke. Tillsätt mjölet blandat med vaniljsocker och bakpulver och arbeta snabbt ihop till en deg. Eller blanda allt i matberedare. Dela degen i 2 delar och rulla ut dem till ca 20 cm långa längder. Rulla längderna i den hackade mandeln så att den fastnar. Låt längderna ligga i kylen ett par timmar.
  2. Värm under tiden ugnen till 200°.
  3. Skär längderna i knappt 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Tryck en liten grop i mitten av varje kaka och fyll den med sylt.
  4. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Äppelpaj med mandelmassa

Betyg
Betyg
(92)
Spara recept

Pepparkaksbiscotti med mandel

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Snabba jullimpan med frukt och nötter

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Coffee cake med äpple

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Valnötsbröd

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Pumpapaj med pekannötter

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Biscotti

Betyg
Betyg
(93)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 250 g margarin eller smör
  • 1.5 dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Garnering:
  • 1 dl hackad sötmandel
  • 0.5 dl fast hallonsylt

Hallonkakor med mandel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

En klar kakfavortit på det svenska kakfatet.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
50 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör rumsvarmt fett och socker poröst i en bunke. Tillsätt mjölet blandat med vaniljsocker och bakpulver och arbeta snabbt ihop till en deg. Eller blanda allt i matberedare. Dela degen i 2 delar och rulla ut dem till ca 20 cm långa längder. Rulla längderna i den hackade mandeln så att den fastnar. Låt längderna ligga i kylen ett par timmar.
  2. Värm under tiden ugnen till 200°.
  3. Skär längderna i knappt 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Tryck en liten grop i mitten av varje kaka och fyll den med sylt.
  4. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Äppelpaj med mandelmassa

Betyg
Betyg
(92)
Spara recept

Pepparkaksbiscotti med mandel

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Snabba jullimpan med frukt och nötter

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Coffee cake med äpple

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Valnötsbröd

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Pumpapaj med pekannötter

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Biscotti

Betyg
Betyg
(93)