Mjuk kaka med hallon och marängtäcke
Mjuk kaka med hallon och marängtäcke
  • Tid 50 min
  • Ugn 175º

Mjuk kaka med hallon och marängtäcke

4.5 (4 betyg)

Nästan som en liten tårta blir det med krispig maräng på mjuka hallonkakan. Recept: Eleonora Von Essen Foto: Linda Priesitis

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

20 bitar
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 äggulor (spara vitorna till marängen)
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 citron, finrivet skal
  • 2 dl hallon, färska eller frysta
Maräng
  • 3 äggvitor
  • 1.5 dl strösocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ägg och äggulor ett i taget under vispning. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd sedan ner i äggsmeten. Riv ner citronskalet i smeten och rör om.

  2. 2

    Vispa äggvitorna till ett skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning tills du får en glansig och fast maräng. Häll kaksmeten i en ugnsform klädd med bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm.

  3. 3

    Bred ut ordentligt i hörnen. Stoppa ner hallonen jämnt i kakan. Bred ut marängen tunt ovanpå och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna och skär den i bitar.

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop webbredaktör

    Till Britt-Mari: Det går att frysa kakan men marängen kan dock ändra konsistens om man fryser den.

  • Britt-Mari

    Passar den att frysa?

  • Charlotta

    Familjen och kollegorna älskade kakan! Använde rätt mått på form och tiden stämde perfekt!

  • Sara

    Supergod kaka, använde en något mindre form och då behövde den 45 min i ugnen för att bli klar.

Visa fler