Klassisk räksoppa med vitt vin
  • Tid 45 min

Klassisk räksoppa med vitt vin

3.5 (4 betyg)

Underbar festsoppa med räkor och vittvin. smakar som på restaurang!

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 förrättsportioner
  • 500 g oskalade räkor
  • 2 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 0.5 röd chili, skivad
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 3 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 liten gul lök
  • 150 g morot
  • 0.5 fänkål
Till servering
  • 0.5 fänkål
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 krm salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala räkorna och lägg dem i kylen till servering. Fräs räkskalen i smör tillsammans med tomatpuré, lök, vitlök och chili under omrörning på hög värme 3–5 min.

  2. 2

    Häll i vin och vatten och låt sjuda ca 5 min under lock. Sila ner vätskan i en annan kastrull. Tryck ut all vätska ordentligt ur skalen genom silen. Släng skalen och tillsätt grädden. Låt sjuda 5 min.

  3. 3

    Hyvla halva fänkålen tunt (gärna med mandolin) och vänd runt med citronsaft och salt. Fintärna lök, morot och resten av fänkålen. Fräs i smör tills löken är mjuk utan att få färg.

  4. 4

    Fördela de frästa grönsakerna och räkorna i djupa tallrikar och häll över soppan. Garnera med en grön vippa från fänkålen och servera med citrusfänkålen.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anna-Lena

    Enkel o mycket god. När gästerna vill ha receptet, då har man nog lyckats hyfsat bra.