Asiatisk laxsoppa

Asiatisk laxsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 13 dl vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 2 msk fisksås
  • 40 g skalad, finstrimlad ingefära
  • 1 citrongräs, skuret på längden
  • 0.5 finhackad röd chili
  • 1 kruka koriander
  • 2 msk röd currypasta
  • 2 morötter
  • 0.3 purjolök
  • 100 g färska böngroddar
  • 400 g tärnad lax eller torsk
  • 100 g skalade räkor

Gör så här

  1. Koka upp en kastrull med vatten, buljongtärningar, fisksås, hälften av ingefäran, citrongräs, chili, korianderstjälkar (spara bladen till senare) och röd currypasta. Låt koka ca 10 min. Skär morötter och purjolök i tändsticksliknande strimlor.
  2. Lägg ner fisken, resten av ingefäran, morötterna, purjolöken och böngroddarna i soppan. Ta kastrullen från värmen och låt stå med lock tills fisken är klar, 6–8 min. Lägg ev i räkor, toppa med korianderblad och servera direkt.

Tips

Spara räkskalen i frysen och använd nästa gång du kokar räksoppa.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena

2022-04-07

Supergod! Hela familjen gillar denna soppa. Man får dock vara lite försiktig med curry, chili och ingefära om man är känslig för het mat. Ett tips är att låta ett krossad citrongräs koka med som man sen plockar upp innan man lägger i fisken. Det blir lite jobbigt att äta annars tycker vi.

Checkbox Coop

2016-12-08

Till Julie: Man lägger antingen i böngroddarna samtidigt som morötterna och purjon eller vid servering. Det beror på hur krispiga man vill ha dem.

Julie

2016-12-06

När ska böngroddarna i soppan?

Asiatisk laxsoppa
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 13 dl vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 2 msk fisksås
  • 40 g skalad, finstrimlad ingefära
  • 1 citrongräs, skuret på längden
  • 0.5 finhackad röd chili
  • 1 kruka koriander
  • 2 msk röd currypasta
  • 2 morötter
  • 0.3 purjolök
  • 100 g färska böngroddar
  • 400 g tärnad lax eller torsk
  • 100 g skalade räkor

Asiatisk laxsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka upp en kastrull med vatten, buljongtärningar, fisksås, hälften av ingefäran, citrongräs, chili, korianderstjälkar (spara bladen till senare) och röd currypasta. Låt koka ca 10 min. Skär morötter och purjolök i tändsticksliknande strimlor.
  2. Lägg ner fisken, resten av ingefäran, morötterna, purjolöken och böngroddarna i soppan. Ta kastrullen från värmen och låt stå med lock tills fisken är klar, 6–8 min. Lägg ev i räkor, toppa med korianderblad och servera direkt.

Tips

Spara räkskalen i frysen och använd nästa gång du kokar räksoppa.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena

2022-04-07

Supergod! Hela familjen gillar denna soppa. Man får dock vara lite försiktig med curry, chili och ingefära om man är känslig för het mat. Ett tips är att låta ett krossad citrongräs koka med som man sen plockar upp innan man lägger i fisken. Det blir lite jobbigt att äta annars tycker vi.

Checkbox Coop

2016-12-08

Till Julie: Man lägger antingen i böngroddarna samtidigt som morötterna och purjon eller vid servering. Det beror på hur krispiga man vill ha dem.

Julie

2016-12-06

När ska böngroddarna i soppan?