Asiatisk laxsoppa
  • Tid 30 min

Asiatisk laxsoppa

4.75 (4 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 13 dl vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 2 msk fisksås
  • 40 g skalad, finstrimlad ingefära
  • 1 citrongräs, skuret på längden
  • 0.5 finhackad röd chili
  • 1 kruka koriander
  • 2 msk röd currypasta
  • 2 morötter
  • 0.3 purjolök
  • 100 g färska böngroddar
  • 400 g tärnad lax eller torsk
  • 100 g skalade räkor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp en kastrull med vatten, buljongtärningar, fisksås, hälften av ingefäran, citrongräs, chili, korianderstjälkar (spara bladen till senare) och röd currypasta. Låt koka ca 10 min. Skär morötter och purjolök i tändsticksliknande strimlor.

  2. 2

    Lägg ner fisken, resten av ingefäran, morötterna, purjolöken och böngroddarna i soppan. Ta kastrullen från värmen och låt stå med lock tills fisken är klar, 6–8 min. Lägg ev i räkor, toppa med korianderblad och servera direkt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Spara räkskalen i frysen och använd nästa gång du kokar räksoppa.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Hanna webbredaktör

    Till Julie: Man lägger antingen i böngroddarna samtidigt som morötterna och purjon eller vid servering. Det beror på hur krispiga man vill ha dem.

  • Julie

    När ska böngroddarna i soppan?