Morotssoppa med räkor

Morotssoppa med räkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

En gul och god morotssoppa kryddad med vitt vin och cayennepeppar. Toppa soppan med räkor och färsk dill.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • 500 g tunt skivade morot
  • 3 finhackade små gula lökar, 2 dl
  • 2 msk smör
  • 1 liter fiskbuljong
  • 1.5 dl vitt vin
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 krm peppar
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 msk citronsaft
  • 2 krm salt
  • Till servering:
  • 150 g skalade räkor
  • 2 dl grovhackade dillkvistar

Gör så här

  1. Fräs morötter och lök i smöret i en stor tjockbottnad kastrull. Tillsätt hälften av buljongen samt vinet och låt sjuda i 15 minuter. Kör allt i matberedare till en puré och häll tillbaka i kastrullen. Eller använd en stavmixer.
  2. Tillsätt resten av buljongen och vispa i crème fraichen. Smaka av med salt, peppar, kajennpeppar och citronsaft. Sjud ytterligare 5 minuter.
  3. Blanda ner räkorna och dillen.

Tips

Det går bra att variera serveringstillbehören med till exempel champinjoner eller knaperstekt bacon och då byta ut fiskbuljongen mot exempelvis svampbuljong.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Morotssoppa med räkor
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g tunt skivade morot
  • 3 finhackade små gula lökar, 2 dl
  • 2 msk smör
  • 1 liter fiskbuljong
  • 1.5 dl vitt vin
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 krm peppar
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 msk citronsaft
  • 2 krm salt
  • Till servering:
  • 150 g skalade räkor
  • 2 dl grovhackade dillkvistar

Morotssoppa med räkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

En gul och god morotssoppa kryddad med vitt vin och cayennepeppar. Toppa soppan med räkor och färsk dill.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Fräs morötter och lök i smöret i en stor tjockbottnad kastrull. Tillsätt hälften av buljongen samt vinet och låt sjuda i 15 minuter. Kör allt i matberedare till en puré och häll tillbaka i kastrullen. Eller använd en stavmixer.
  2. Tillsätt resten av buljongen och vispa i crème fraichen. Smaka av med salt, peppar, kajennpeppar och citronsaft. Sjud ytterligare 5 minuter.
  3. Blanda ner räkorna och dillen.

Tips

Det går bra att variera serveringstillbehören med till exempel champinjoner eller knaperstekt bacon och då byta ut fiskbuljongen mot exempelvis svampbuljong.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!