Kikärtsgryta med tomat

Kikärtsgryta med tomat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Proteinrik och mättande gryta med kikärtor, tomat, selleri och potatis. Grytan får härlig hetta och smak av chili, vitlök och saffran. Servera gärna med en klick aioli och surdegsbröd.

Tillagningstid: 20 min + 1 tim koktid + tid för blötläggning
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl torkade kikärtor (obs! Blötlägg dagen innan.)
  • 1 stor gul lök, i klyftor
  • 3 fasta potatisar, skalade och tärnade (ca 300 g)
  • 2 blekselleristjälkar, strimlade
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk tomatpuré
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 tomater, tärnade
  • 2 lagerblad
  • 0.5 piri piri eller 1 röd chili
  • Till servering
  • 1 dl aioli
  • 4 skivor surdegsbröd

Gör så här

  1. Fräs ärtor, lök, potatis, blekselleri och vitlök i en gryta med olja, saffran och tomatpuré.
  2. Häll i vatten och smula ner buljongtärningarna. Lägg ner tomater, lagerblad och chili eller piri piri delad på längden.
  3. Låt småputtra under lock ca 1 tim.
  4. Servera med en klick aioli och ett surdegsbröd.

Tips

Gnid brödskivormed vitlök ochstek lätt i olivolja.Gott att doppa i!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Marinerade grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Auberginesoppa med bönor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Curry med lax

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pita med bönbiffar, guacamole och ingefärspicklad rotfruktsjulienne

Betyg
Betyg
(4)
Kikärtsgryta med tomat
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1.5 dl torkade kikärtor (obs! Blötlägg dagen innan.)
  • 1 stor gul lök, i klyftor
  • 3 fasta potatisar, skalade och tärnade (ca 300 g)
  • 2 blekselleristjälkar, strimlade
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk tomatpuré
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 tomater, tärnade
  • 2 lagerblad
  • 0.5 piri piri eller 1 röd chili
  • Till servering
  • 1 dl aioli
  • 4 skivor surdegsbröd

Kikärtsgryta med tomat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Proteinrik och mättande gryta med kikärtor, tomat, selleri och potatis. Grytan får härlig hetta och smak av chili, vitlök och saffran. Servera gärna med en klick aioli och surdegsbröd.

Tillagningstid: 20 min + 1 tim koktid + tid för blötläggning
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs ärtor, lök, potatis, blekselleri och vitlök i en gryta med olja, saffran och tomatpuré.
  2. Häll i vatten och smula ner buljongtärningarna. Lägg ner tomater, lagerblad och chili eller piri piri delad på längden.
  3. Låt småputtra under lock ca 1 tim.
  4. Servera med en klick aioli och ett surdegsbröd.

Tips

Gnid brödskivormed vitlök ochstek lätt i olivolja.Gott att doppa i!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Marinerade grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Auberginesoppa med bönor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Curry med lax

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pita med bönbiffar, guacamole och ingefärspicklad rotfruktsjulienne

Betyg
Betyg
(4)