Rostad tomatsoppa med tortellini
  • Tid 45 min
  • Ugn 225º

Rostad tomatsoppa med tortellini

4 (10 betyg)

Mustig rostad smak. Med tortellini och pesto i blir den matigt mättande.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g körsbärstomater på kvist
  • 2 delade vitlöksklyftor
  • 1 klyftad gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 4 dl vatten
  • 1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk torkad basilika eller oregano
  • salt och nymalen svartpeppar
Till servering:
  • 1 paket färsk tortellini med basilika- eller pestofyllning (250 g)
  • 1 dl pesto
  • 0.5 kruka basilika
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Dela tomaterna och lägg på en ugnsplåt med vitlöksklyftor och lök. Ringla över oljan och rosta mitt i ugnen 20–25 min, tills tomaterna fått lite färg.

  2. 2

    Koka upp vatten med buljongtärning i en kastrull och häll ner tomater, lök och vitlök. Mixa slätt och smaka av med basilika, salt och peppar.

  3. 3

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

  4. 4

    Servera soppan med pasta, en klick pesto och färsk basilika.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Erika

    Jättegott! Följde receptet och resultatet blev perfekt!

  • Emma

    Mycket god tomatsoppa och enkelt! Istället för att köpa färdigt. Känns lyxig :-)

  • Josse

    Jättegod soppa, t o m tvååringen älskar den här.

  • Charlotte Grahn

    Skippade pastan och tog fetaost i stället. ...mums