Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Mjuka auberginskivor gräddade med krämig fetaost stekt i vitlök.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
  • 900 g auberginer skurna i 2 cm tjocka skivor
  • 1.5 msk olivolja till stekning
  • Ostsås:
  • 1 stor hackad gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad mynta
  • 200 g grekisk fetaost
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 krm salt
  • Till garnering:
  • 5 valnötskärnor
  • 3 msk blad från färsk mynta

Gör så här

  1. Stek aubergineskivorna i olja på båda sidorna så att de blir riktigt genomstekta.

Ostsåsen

  1. Fräs löken i oljan. Pressa i vitlöken. Tillsätt torkad mynta och låt fräsa med några sekunder. Sänk värmen på plattan. Lägg i osten och smula sönder den med en gaffel så att den smälter. Tillsätt crème fraiche, mjölk, salt och peppar.

Gratinerade auberginer

  1. Lägg aubergineskivorna i en ugnsäker form och häll över ostsåsen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter, ytan ska inte få färg utan bara puttra lite.
  2. Bryt sönder nötterna och garnera med dem och färsk mynta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fetaostgratinerade auberginer med mynta
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 900 g auberginer skurna i 2 cm tjocka skivor
  • 1.5 msk olivolja till stekning
  • Ostsås:
  • 1 stor hackad gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad mynta
  • 200 g grekisk fetaost
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 krm salt
  • Till garnering:
  • 5 valnötskärnor
  • 3 msk blad från färsk mynta

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Mjuka auberginskivor gräddade med krämig fetaost stekt i vitlök.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
6 portioner

Gör så här

  1. Stek aubergineskivorna i olja på båda sidorna så att de blir riktigt genomstekta.

Ostsåsen

  1. Fräs löken i oljan. Pressa i vitlöken. Tillsätt torkad mynta och låt fräsa med några sekunder. Sänk värmen på plattan. Lägg i osten och smula sönder den med en gaffel så att den smälter. Tillsätt crème fraiche, mjölk, salt och peppar.

Gratinerade auberginer

  1. Lägg aubergineskivorna i en ugnsäker form och häll över ostsåsen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter, ytan ska inte få färg utan bara puttra lite.
  2. Bryt sönder nötterna och garnera med dem och färsk mynta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!