Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås
  • Tid 25 min + gärna 1 tim för coleslaw att dra

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

4.8 (5 betyg)

Korv är alltid gott att grilla. Lägg bratwurst i en bit grillad baguette och toppa med en hemlagad coleslaw och bbq-sås. Garanterat en hit!

  • Tillagningstid 25 min + gärna 1 tim för coleslaw att dra
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 4 bratwurst
  • 1 surdegsbaguette
  • barbequesås
Fänkålscoleslaw:
  • 300 g färsk vitkål eller spetskål
  • 200 g morot
  • 150 g fänkål
  • 1 silverlök
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk strösocker
  • 0.5 tsk svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Strimla kål, morot, fänkål och lök fint. Rör ihop med majonnäs, yoghurt, vinäger, salt, socker och peppar.

  2. 2

    Grilla korvarna tills de är genomvarma. Skär baguetten i 4 bitar och grilla dem varma. Snitta bröden och lägg i korvarna. Toppa med fänkålscoleslaw och bbq-sås.

Servering

Lite hackad persilja är gott att strö över.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Coleslaw smakar bäst när den vilat minst 1 tim. Håller ca 1 vecka i kylen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar