Pumpapaj till middag

Pumpapaj till middag

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Gyllengul, naturligt söt pumpapaj smaksatt med ingefära och kardemumma.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175-200º
6 portioner
  • Pajskal:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 1.5 kg pumpa
  • 1 msk olja
  • 1 msk lönnsirap eller honung
  • 1 tsk mald ingefära
  • 0.5 tsk mald kardemumma
  • 5 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt

Gör så här

Pajskal

  1. Mät upp mjölet i en skål. Lägg i kylskåpskallt matfett, skuret i bitar. Finfördela fettet i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut pajdegen i en pajform.
  2. Sätt ugnen på 175º. Dela pumpan och tag ur kärnorna. Pensla skalet med oljan och lägg på en smord ugnsform med snittytan nedåt. Grädda tills pumpaköttet är mjukt, känn efter med en gaffel då och då.
  3. Tag ut pumpan - höj ugnstemperaturen till 200º. Låt pumpan svalna och skrapa bort köttet från skalet. Kör köttet till en puré i matberedare. Blanda purén med övriga ingredienser. Häll i fyllningen i pajskalet och grädda tills fyllningen är fast, ca 50 minuter. Låt svalna och servera med sallad

Servering

Servera med sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



mk

2012-11-01

http://receptidag.se/recept/ostkaka-p-pumpa_1898.aspx

Pumpapaj till middag
12 st
  • Ingredienser (12)
  • Pajskal:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 1.5 kg pumpa
  • 1 msk olja
  • 1 msk lönnsirap eller honung
  • 1 tsk mald ingefära
  • 0.5 tsk mald kardemumma
  • 5 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt

Pumpapaj till middag

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Gyllengul, naturligt söt pumpapaj smaksatt med ingefära och kardemumma.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175-200º
6 portioner

Gör så här

Pajskal

  1. Mät upp mjölet i en skål. Lägg i kylskåpskallt matfett, skuret i bitar. Finfördela fettet i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut pajdegen i en pajform.
  2. Sätt ugnen på 175º. Dela pumpan och tag ur kärnorna. Pensla skalet med oljan och lägg på en smord ugnsform med snittytan nedåt. Grädda tills pumpaköttet är mjukt, känn efter med en gaffel då och då.
  3. Tag ut pumpan - höj ugnstemperaturen till 200º. Låt pumpan svalna och skrapa bort köttet från skalet. Kör köttet till en puré i matberedare. Blanda purén med övriga ingredienser. Häll i fyllningen i pajskalet och grädda tills fyllningen är fast, ca 50 minuter. Låt svalna och servera med sallad

Servering

Servera med sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



mk

2012-11-01

http://receptidag.se/recept/ostkaka-p-pumpa_1898.aspx