Blomkålstabbouleh med rostade grönsaker och lammkorv

Blomkålstabbouleh med rostade grönsaker och lammkorv

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(35)

Rostad paprika, zucchini och lök tillsammans med en tabbouleh på blomkål, bulgur och persilja, ljuvligt gott! Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 2 paprikor, gärna olika färger
  • 1 zucchini
  • 1 knipplök
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron
  • salt och peppar
  • Blomkålstabbouleh
  • 2 dl bulgur
  • 300 g blomkål, ansad
  • 0.5 dl finhackad persilja
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • Till servering
  • lammkorv och morotshummus
  • fetaost

Gör så här

  1. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skiva zucchinin och skär lökarna på längden.
  2. Vänd runt grönsakerna i olja och stek i grill- eller stekpanna tills de är mjuka. Salta och peppra. Dela citronen och stek snittytorna till fin färg.
  3. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Mixa eller riv blomkålen till ett smul. Lägg i en skål och häll på kokande vatten så att det täcker. Låt stå ca 3 min och låt sedan rinna av i ett durkslag. Stek korvarna.
  4. Rör ihop bulgur, blomkål och persilja med olja och saften av de stekta citronerna. Smaka av med salt. Lägg upp på ett fat och toppa med de stekta grönsakerna. Servera med lammkorv, morotshummus och fetaost.

Servering

Receptet på morotshummus hittar du här på coop.se

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Adriana M

2018-03-07

Hej det verkar inte finnas tillräckligt med ingredienserna i receptet för att kunna göra morotshummus eller blomkål. Vänligen

Anton

2018-01-23

Bjöd svärföräldrarna som tyckte det var supergott!!!

Blomkålstabbouleh med rostade grönsaker och lammkorv
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 paprikor, gärna olika färger
  • 1 zucchini
  • 1 knipplök
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron
  • salt och peppar
  • Blomkålstabbouleh
  • 2 dl bulgur
  • 300 g blomkål, ansad
  • 0.5 dl finhackad persilja
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • Till servering
  • lammkorv och morotshummus
  • fetaost

Blomkålstabbouleh med rostade grönsaker och lammkorv

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(35)

Rostad paprika, zucchini och lök tillsammans med en tabbouleh på blomkål, bulgur och persilja, ljuvligt gott! Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skiva zucchinin och skär lökarna på längden.
  2. Vänd runt grönsakerna i olja och stek i grill- eller stekpanna tills de är mjuka. Salta och peppra. Dela citronen och stek snittytorna till fin färg.
  3. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Mixa eller riv blomkålen till ett smul. Lägg i en skål och häll på kokande vatten så att det täcker. Låt stå ca 3 min och låt sedan rinna av i ett durkslag. Stek korvarna.
  4. Rör ihop bulgur, blomkål och persilja med olja och saften av de stekta citronerna. Smaka av med salt. Lägg upp på ett fat och toppa med de stekta grönsakerna. Servera med lammkorv, morotshummus och fetaost.

Servering

Receptet på morotshummus hittar du här på coop.se

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Adriana M

2018-03-07

Hej det verkar inte finnas tillräckligt med ingredienserna i receptet för att kunna göra morotshummus eller blomkål. Vänligen

Anton

2018-01-23

Bjöd svärföräldrarna som tyckte det var supergott!!!