Blomkålstabbouleh med rostade grönsaker och lammkorv
  • Tid 35 min

Blomkålstabbouleh med rostade grönsaker och lammkorv

3.14 (21 betyg)

Rostad paprika, zucchini och lök tillsammans med en tabbouleh på blomkål, bulgur och persilja, ljuvligt gott! Recept av Lena Söderström

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 2 paprikor, gärna olika färger
  • 1 zucchini
  • 1 knipplök
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron
  • salt och peppar
Blomkålstabbouleh
  • 2 dl bulgur
  • 300 g blomkål, ansad
  • 0.5 dl finhackad persilja
  • 2 msk olivolja
  • salt
Till servering
  • lammkorv och morotshummus
  • fetaost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skiva zucchinin och skär lökarna på längden.

  2. 2

    Vänd runt grönsakerna i olja och stek i grill- eller stekpanna tills de är mjuka. Salta och peppra. Dela citronen och stek snittytorna till fin färg.

  3. 3

    Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Mixa eller riv blomkålen till ett smul. Lägg i en skål och häll på kokande vatten så att det täcker. Låt stå ca 3 min och låt sedan rinna av i ett durkslag. Stek korvarna.

  4. 4

    Rör ihop bulgur, blomkål och persilja med olja och saften av de stekta citronerna. Smaka av med salt. Lägg upp på ett fat och toppa med de stekta grönsakerna. Servera med lammkorv, morotshummus och fetaost.

Servering

Receptet på morotshummus hittar du här på coop.se
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Adriana M

    Hej det verkar inte finnas tillräckligt med ingredienserna i receptet för att kunna göra morotshummus eller blomkål. Vänligen

  • Anton

    Bjöd svärföräldrarna som tyckte det var supergott!!!