Julkola med pepparkakssmak

Betyg (1-5):
3.62 (8 betyg)

Ingen jul utan seg, underbar kola! Den här är smaksatt med pepparkakskryddor men du kan byta ut dem mot 2 msk kakao för chokladkola eller 2 msk lakritspulver för lakritskola. Men kakao eller lakritspulver tillsätts då direkt med övriga ingredienser.

Tillagningstid: 30 min + koktid
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 25 g smör
  • 2 tsk pepparkakskrydda

Gör så här

  1. Häll grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka kraftigt utan lock tills smeten har en temperatur på 120–125°, eller håller för kulprov. Det tar 30-60 min beroende på kastrullens storlek. Rör i smöret och pepparkakskryddorna.
  2. Klä en form, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten. Låt stelna i kyl. Skär eller klipp kolan i lagom stora bitar och slå in dem i smörpapper.

Tips

För en naturell kolasmak uteslut pepparkakskryddan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnsbakad citrus med snötäcke

(1)

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(0)

Morotsmuffins med glasyr och strössel

(88)

Garam masala

(20)

Tacos med asiatisk kräftröra

(0)

Sallad med rostade morötter och belugalinser

(1)

Gravad lax med rosépeppar

(3)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 25 g smör
  • 2 tsk pepparkakskrydda

Julkola med pepparkakssmak

Betyg (1-5):
3.62 (8 betyg)

Ingen jul utan seg, underbar kola! Den här är smaksatt med pepparkakskryddor men du kan byta ut dem mot 2 msk kakao för chokladkola eller 2 msk lakritspulver för lakritskola. Men kakao eller lakritspulver tillsätts då direkt med övriga ingredienser.

Tillagningstid: 30 min + koktid
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka kraftigt utan lock tills smeten har en temperatur på 120–125°, eller håller för kulprov. Det tar 30-60 min beroende på kastrullens storlek. Rör i smöret och pepparkakskryddorna.
  2. Klä en form, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten. Låt stelna i kyl. Skär eller klipp kolan i lagom stora bitar och slå in dem i smörpapper.

Tips

För en naturell kolasmak uteslut pepparkakskryddan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnsbakad citrus med snötäcke

(1)

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(0)

Morotsmuffins med glasyr och strössel

(88)

Garam masala

(20)

Tacos med asiatisk kräftröra

(0)

Sallad med rostade morötter och belugalinser

(1)

Gravad lax med rosépeppar

(3)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies