Julknäckebröd med filmjölk

Julknäckebröd med filmjölk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Recept på hembakt knäckebröd att servera på julbordet eller till buffén. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 45 min + 1 tim i kyl
Ugnstemperatur:225º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 3 dl filmjölk, kall
  • 1 msk mörk sirap
  • 1 msk rapsolja
  • 3 tsk brödkryddor
  • 1 tsk salt
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 5.5 dl rågsikt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och lös upp med lite av filmjölken. Tillsätt resten av filen och övriga ingredienser och knådatill en fast deg. Täck med plastfolie och låt vila i kylen 1 tim.
  2. Dela degen i 16 bitar och rulla varje bit till en rund boll.Kavla ut så tunt det går till en rund kaka på mjölat bakbord.
  3. Skär ut ett hål i mitten med hjälp av t ex ett litet snapsglas.Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och naggamed en gaffel. Grädda bröden mitt i ugnen ca 6 min.

Tips

Förvara knäckebrödet i lufttät burk så håller det länge!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-12-18

Hej Maria! Det bör gå bra, men vi har inte provbakat med finmalet rågmjöl. Lycka till med julbaket! /Elsa, webbredaktör

Maria

2018-12-12

Funkar det med finmalet rågmjöl också, eller måste man ha grovmalen?

Liknande recept

Spara recept

Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Köttbullar med nötfärs

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Inkokta päron

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Syrad vitkål och morot

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Grönkålssallad till jul

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Stekt brysselkål med rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Mandelmusslor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Snabba jullimpan med frukt och nötter

Betyg
Betyg
(22)
Julknäckebröd med filmjölk
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 25 g jäst
  • 3 dl filmjölk, kall
  • 1 msk mörk sirap
  • 1 msk rapsolja
  • 3 tsk brödkryddor
  • 1 tsk salt
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 5.5 dl rågsikt

Julknäckebröd med filmjölk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Recept på hembakt knäckebröd att servera på julbordet eller till buffén. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 45 min + 1 tim i kyl
Ugnstemperatur:225º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och lös upp med lite av filmjölken. Tillsätt resten av filen och övriga ingredienser och knådatill en fast deg. Täck med plastfolie och låt vila i kylen 1 tim.
  2. Dela degen i 16 bitar och rulla varje bit till en rund boll.Kavla ut så tunt det går till en rund kaka på mjölat bakbord.
  3. Skär ut ett hål i mitten med hjälp av t ex ett litet snapsglas.Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och naggamed en gaffel. Grädda bröden mitt i ugnen ca 6 min.

Tips

Förvara knäckebrödet i lufttät burk så håller det länge!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-12-18

Hej Maria! Det bör gå bra, men vi har inte provbakat med finmalet rågmjöl. Lycka till med julbaket! /Elsa, webbredaktör

Maria

2018-12-12

Funkar det med finmalet rågmjöl också, eller måste man ha grovmalen?

Liknande recept

Spara recept

Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Köttbullar med nötfärs

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Inkokta päron

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Syrad vitkål och morot

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Grönkålssallad till jul

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Stekt brysselkål med rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Mandelmusslor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Snabba jullimpan med frukt och nötter

Betyg
Betyg
(22)