Grönkålssallad till jul

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(43)

Grönkål och spenat med kallpressad rapsolja, äpplen och nötter blir en härlig sallad på julbordet. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 25 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl valnötter
  • 2 syrliga äpplen
  • 1 apelsin, pressad saft
  • 2 msk kallpressad olivolja
  • 2 krm salt
  • 150 g färsk grönkål
  • 70 g babyspenat
  • 1 dl torkade tranbär

Gör så här

  1. Rosta valnötterna i torr stekpanna och hacka dem grovt. Skala och tärna äpplena fint. Blanda apelsinsaft, äppeltärningar, olja och salt.
  2. Skär bort stjälkarna från grönkålen och hacka bladen grovt. Blanda grönkålshack och babyspenat med äpplena. Strö över nötter och tranbär.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Håkan

2018-12-18

Supergott och lätt att göra. Det blir godare ju noggrannare en är med att rensa bort alla vita "ådror" på bladen, inte bara stjälkarna

Liknande recept

Spara recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Grönsaksbullar med blomkålscouscous

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Spenatsallad med körsbär och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grön sallad med jordgubbar och sparris

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Inkokt lax med äpple och fläder

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

Betyg
Betyg
(3)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 dl valnötter
  • 2 syrliga äpplen
  • 1 apelsin, pressad saft
  • 2 msk kallpressad olivolja
  • 2 krm salt
  • 150 g färsk grönkål
  • 70 g babyspenat
  • 1 dl torkade tranbär

Grönkålssallad till jul

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(43)

Grönkål och spenat med kallpressad rapsolja, äpplen och nötter blir en härlig sallad på julbordet. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 25 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta valnötterna i torr stekpanna och hacka dem grovt. Skala och tärna äpplena fint. Blanda apelsinsaft, äppeltärningar, olja och salt.
  2. Skär bort stjälkarna från grönkålen och hacka bladen grovt. Blanda grönkålshack och babyspenat med äpplena. Strö över nötter och tranbär.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Håkan

2018-12-18

Supergott och lätt att göra. Det blir godare ju noggrannare en är med att rensa bort alla vita "ådror" på bladen, inte bara stjälkarna

Liknande recept

Spara recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Grönsaksbullar med blomkålscouscous

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Spenatsallad med körsbär och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grön sallad med jordgubbar och sparris

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Inkokt lax med äpple och fläder

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

Betyg
Betyg
(3)