
Grönkålssallad till jul
Betyg (1-5):
Grönkål och spenat med kallpressad rapsolja, äpplen och nötter blir en härlig sallad på julbordet. Recept av Lotta Lundgren.
Tillagningstid: 25 min
8 bufféportioner
- 1 dl valnötter
- 2 syrliga äpplen
- 1 apelsin, pressad saft
- 2 msk kallpressad olivolja
- 2 krm salt
- 150 g färsk grönkål
- 70 g babyspenat
- 1 dl torkade tranbär
Gör så här
- Rosta valnötterna i torr stekpanna och hacka dem grovt. Skala och tärna äpplena fint. Blanda apelsinsaft, äppeltärningar, olja och salt.
- Skär bort stjälkarna från grönkålen och hacka bladen grovt. Blanda grönkålshack och babyspenat med äpplena. Strö över nötter och tranbär.
Grönkålssallad till jul
Betyg (1-5):
Grönkål och spenat med kallpressad rapsolja, äpplen och nötter blir en härlig sallad på julbordet. Recept av Lotta Lundgren.
Tillagningstid: 25 min
8 bufféportioner
Gör så här
- Rosta valnötterna i torr stekpanna och hacka dem grovt. Skala och tärna äpplena fint. Blanda apelsinsaft, äppeltärningar, olja och salt.
- Skär bort stjälkarna från grönkålen och hacka bladen grovt. Blanda grönkålshack och babyspenat med äpplena. Strö över nötter och tranbär.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2018-12-18
Supergott och lätt att göra. Det blir godare ju noggrannare en är med att rensa bort alla vita "ådror" på bladen, inte bara stjälkarna
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Håkan
2018-12-18
Supergott och lätt att göra. Det blir godare ju noggrannare en är med att rensa bort alla vita "ådror" på bladen, inte bara stjälkarna