Spenatsallad med körsbär och rostade mandlar
  • Tid 20 min

Spenatsallad med körsbär och rostade mandlar

2 (1 betyg)

Sött möter salt möter knaprigt i en härlig sallad. Recept ur boken: Sallader året runt, av Mette Løvbom

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 7

Ingredienser

4 bufféportioner
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1.5 citron, pressad saft
  • 1 dl mandlar
  • 25 körsbär
  • 100 g färsk spenat
  • 100 g fetaost
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Häll balsamvinäger och citronsaft i en kastrull och låt sjuda ca 10 min, tills vätskan blivit simmig. Dra från plattan och låt svalna. Den tjocknar lite mer när den svalnat.

  2. 2

    Hacka mandlarna grovt och rosta dem i het, torr panna tills de fått färg och doftar. Ta från spisen och låt svalna.

  3. 3

    Kärna ur körsbären och låt rinna av på lite hushållspapper. Lägg upp spenaten på ett stort fat. Ringla på hälften av dressingen. Lägg på körsbär och smulad fetaost.

  4. 4

    Strö över de rostade mandlarna. Häll över resten av dressingen. Dra ett varv med svartpepparkvarnen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar