Kålplättar med fetaost och mynta
  • Tid 35 min

Kålplättar med fetaost och mynta

4.5 (6 betyg)

Kålplättarna är som raggmunk men med kål istället för potatis. Matigt, gott och kul då de toppas med fetaost, mynta och granatäppelkärnor.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 200 g vitkål, tunt strimlad
  • 0.5 gul lök, tunt strimlad
  • 1 msk neutral olja, till stekning
Till servering:
  • 100 g fetaost eller chèvre
  • 0.5 kruka mynta, strimlade blad
  • 2 dl granatäppelkärnor
  • 2 dl yoghurt 10% eller crème fraiche
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa ihop mjölk med mjöl, ägg och salt. Tillsätt tunt strimlad vitkål och lök.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten. Platta till så de blir små jämntjocka plättar. Stek till fin färg på båda sidor.

  3. 3

    Servera med smulad fetaost eller chèvre, mynta, granatäppelkärnor och ev yoghurt eller crème fraiche.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Lars E

    Bytte ut vetemjölet mot en msk fiberhusk och vips hade vi en LCHF-rätt. Det såg visserligen ut som om man stekte en klick havregrynsgröt men smaken blev toppen. Åh som jag längtat efter raggmunk sen jag började med LCHF för 4 månader sen och nu har jag hittat en perfekt ersättare. Tack för receptet, det kommer jag använda många ggr.

  • Monica

    Mums kommer jag definitivt göra fler gånger

  • Inga-Lill

    Jättegott, fräscht och lättlagat - kommer att bli en ny favorit!