Kålplättar med fetaost och mynta
  • Tid 35 min

Kålplättar med fetaost och mynta

5 (3 betyg)

Kålplättarna är som raggmunk men med kål istället för potatis. Matigt, gott och kul då de toppas med fetaost, mynta och granatäppelkärnor.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 200 g vitkål, tunt strimlad
  • 0.5 gul lök, tunt strimlad
  • 1 msk neutral olja, till stekning
Till servering:
  • 100 g fetaost eller chèvre
  • 0.5 kruka mynta, strimlade blad
  • 2 dl granatäppelkärnor
  • 2 dl yoghurt 10% eller crème fraiche
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa ihop mjölk med mjöl, ägg och salt. Tillsätt tunt strimlad vitkål och lök.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten. Platta till så de blir små jämntjocka plättar. Stek till fin färg på båda sidor.

  3. 3

    Servera med smulad fetaost eller chèvre, mynta, granatäppelkärnor och ev yoghurt eller crème fraiche.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Monica

    Mums kommer jag definitivt göra fler gånger

  • Inga-Lill

    Jättegott, fräscht och lättlagat - kommer att bli en ny favorit!