Stekt brysselkål med rostade hasselnötter

Stekt brysselkål med rostade hasselnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Smörstekt brysselkål med rostade hasselnötter är himmelskt gott till julbordet. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 30 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl hasselnötter
  • 500 g färsk brysselkål
  • 2 msk smör
  • 1 msk sirap
  • 2 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Rosta nötterna i torr stekpanna tills skalen spricker. Gnid av skalen i en fuktig handduk. Hacka nötterna grovt.
  2. Ansa och dela brysselkålen. Stek den i smör ca 10 min så att de mjuknar något och får fin färg. Blanda ner nötter, sirap och salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katarina

2020-10-28

Jättegott! Det behöver inte vara jul för att tillaga den här rätten. Funkar bra på en vardag till älgköttbullar t.ex.

Liknande recept

Spara recept

Muhammara

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Smoothie bowl

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Krossade cashewnötter med paprika

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Gurktzatziki med valnötter

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grönkålssallad till jul

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Susannas sallad med jordnötsdressing

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(13)
Stekt brysselkål med rostade hasselnötter
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 1 dl hasselnötter
  • 500 g färsk brysselkål
  • 2 msk smör
  • 1 msk sirap
  • 2 tsk flingsalt

Stekt brysselkål med rostade hasselnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Smörstekt brysselkål med rostade hasselnötter är himmelskt gott till julbordet. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 30 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta nötterna i torr stekpanna tills skalen spricker. Gnid av skalen i en fuktig handduk. Hacka nötterna grovt.
  2. Ansa och dela brysselkålen. Stek den i smör ca 10 min så att de mjuknar något och får fin färg. Blanda ner nötter, sirap och salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katarina

2020-10-28

Jättegott! Det behöver inte vara jul för att tillaga den här rätten. Funkar bra på en vardag till älgköttbullar t.ex.

Liknande recept

Spara recept

Muhammara

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Smoothie bowl

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Krossade cashewnötter med paprika

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Gurktzatziki med valnötter

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grönkålssallad till jul

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Susannas sallad med jordnötsdressing

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(13)