Syrad vitkål och morot

Syrad vitkål och morot

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Syrad vitkål med morötter och äpplen smaksatt med kummin. Vårt recept på smakrik surkål är perfekt som tillbehör till julbordet!

Tillagningstid: 20 min + 3 dygn
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 700 g vitkål
  • 350 g morötter
  • 2 äpplen
  • 1 msk havssalt
  • 0.5 tsk kummin

Gör så här

  1. Strimla vitkålen tunt, gärna medmandolin. Skala och grovriv morötterna. Grovriv äpplena.
  2. Lägg allt i en bunke och strö över salt och kummin. Massera in saltet så det fördelar sig jämnt. Lägg kålen i en väl rengjord glasburkmed gummiring och bygellås.
  3. Packa så tätt att vätskan som bildats täcker kålblandningen, men lämna ca 1 cm till locket.Låt stå mörkt i rumstemperaturi 3 dagar. Förvara sedan i kylen.

Påstricket:

  1. Fyll en fryspåse med så mycket vatten att påsen går att stoppa ner i glasburken ovanpåkålen. Knyt noga ihop påsen som nu håller kålen på plats under vätskan.

Tips

Förbered denna i god tid och förvara i kylen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anita

2019-12-23

men den har ju inte bubblat klart efter 3 dagar, hur gör man då?

Astrid

2019-01-14

Enkelt och gott! Mild smak!

Magdolna Ibolya

2018-11-29

Jätte Gott

Liknande recept

Spara recept

Stekt brysselkål med rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Mandelmusslor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lutfisk med brynt mandelsmör

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Inkokta päron

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Romsill

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Köttbullar med nötfärs

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Fluffiga klenäter

Betyg
Betyg
(12)
Syrad vitkål och morot
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 700 g vitkål
  • 350 g morötter
  • 2 äpplen
  • 1 msk havssalt
  • 0.5 tsk kummin

Syrad vitkål och morot

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Syrad vitkål med morötter och äpplen smaksatt med kummin. Vårt recept på smakrik surkål är perfekt som tillbehör till julbordet!

Tillagningstid: 20 min + 3 dygn
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strimla vitkålen tunt, gärna medmandolin. Skala och grovriv morötterna. Grovriv äpplena.
  2. Lägg allt i en bunke och strö över salt och kummin. Massera in saltet så det fördelar sig jämnt. Lägg kålen i en väl rengjord glasburkmed gummiring och bygellås.
  3. Packa så tätt att vätskan som bildats täcker kålblandningen, men lämna ca 1 cm till locket.Låt stå mörkt i rumstemperaturi 3 dagar. Förvara sedan i kylen.

Påstricket:

  1. Fyll en fryspåse med så mycket vatten att påsen går att stoppa ner i glasburken ovanpåkålen. Knyt noga ihop påsen som nu håller kålen på plats under vätskan.

Tips

Förbered denna i god tid och förvara i kylen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anita

2019-12-23

men den har ju inte bubblat klart efter 3 dagar, hur gör man då?

Astrid

2019-01-14

Enkelt och gott! Mild smak!

Magdolna Ibolya

2018-11-29

Jätte Gott

Liknande recept

Spara recept

Stekt brysselkål med rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Mandelmusslor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lutfisk med brynt mandelsmör

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Inkokta päron

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Romsill

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Köttbullar med nötfärs

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Fluffiga klenäter

Betyg
Betyg
(12)