Inkokta päron

Inkokta päron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

En klassiker på julbordet är inkokta päron, här med smak av ingefära eller lingon. Vi serverar päronen med fluffig mandelgrädde! Ett recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 40 min
6 portioner
  • Inkokta päron
  • 6 päron, hårda
  • 1 liter vatten
  • 6 dl strösocker
  • Smaksättning lingon
  • 225 g frysta frysta lingon
  • 2 kanelstänger
  • Smaksättning ingefära
  • 1 citron, saft
  • 40 g färsk ingefära, fint skivad
  • 4 stjärnanis
  • Mandelgrädde
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker
  • 2 droppar bittermandelarom

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker och en av smaksättningarna.
  2. Skala päronen men behåll skaftet. Låt päronen sjuda i lagen 20–30 min tills de blivit mjuka, vänd dem då och då. Ta kastrullen från värmen och låt päronen svalna i lagen.

Mandelgrädde

  1. Kyl grädden 15 min i frysen. Vispa grädden med strösocker och bittermandelessens.

Tips

Går bra att göra innan och förvara i kylen!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-12-23

Hej My! Det ska vara 6 dl strösocker. Lycka till och God jul :)

My

2019-12-22

Hej! Det står i receptet att man ska koka upp vatten och socker men jag hittar ingen mängdangivelse vad gäller sockret

Inkokta päron
11 st
  • Ingredienser (11)
  • Inkokta päron
  • 6 päron, hårda
  • 1 liter vatten
  • 6 dl strösocker
  • Smaksättning lingon
  • 225 g frysta frysta lingon
  • 2 kanelstänger
  • Smaksättning ingefära
  • 1 citron, saft
  • 40 g färsk ingefära, fint skivad
  • 4 stjärnanis
  • Mandelgrädde
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker
  • 2 droppar bittermandelarom

Inkokta päron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

En klassiker på julbordet är inkokta päron, här med smak av ingefära eller lingon. Vi serverar päronen med fluffig mandelgrädde! Ett recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 40 min
6 portioner

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker och en av smaksättningarna.
  2. Skala päronen men behåll skaftet. Låt päronen sjuda i lagen 20–30 min tills de blivit mjuka, vänd dem då och då. Ta kastrullen från värmen och låt päronen svalna i lagen.

Mandelgrädde

  1. Kyl grädden 15 min i frysen. Vispa grädden med strösocker och bittermandelessens.

Tips

Går bra att göra innan och förvara i kylen!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-12-23

Hej My! Det ska vara 6 dl strösocker. Lycka till och God jul :)

My

2019-12-22

Hej! Det står i receptet att man ska koka upp vatten och socker men jag hittar ingen mängdangivelse vad gäller sockret