Strudel med äpple och päron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Frasig strudel med äpplen, päron och pekannötter toppad med romgrädde. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 30 g pekannötter
  • 2 äpplen, skalade och tunt skivade
  • 2 päron, skalade och tunt skivade
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 krm salt
  • 2 msk smör, till stekning
  • Smul
  • 50 g smör
  • 1.5 dl ströbröd
  • 1.5 dl strösocker
  • Filodeg
  • 75 g smör
  • 4 ark filodeg

Gör så här

  1. Torrosta nötterna och hacka dem fint. Stek nötter, äpple, päron, socker, kanel, kardemumma och salt i smör tills frukten mjuknat.
  2. Smält smöret till smulet i en stekpanna. Tillsätt ströbröd och socker, stek under omrörning några minuter. Smält smöret till filodegen.
  3. Lägg ut ett ark filodeg, pensla med smör och lägg på ett ark till, pensla med smör. Upprepa med samtliga ark. Fördela frukten i en decimeterbred rand över filoarkens kortsida, spara lite plats på kanterna.
  4. Täck med smulet. Vik in kanterna, rulla ihop till en rulle och pensla rullen med resterande smör. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Skär i bitar och servera med romgrädde.

Servering

Vispa 3 dl grädde med 1 ½ msk socker. Smaka av med mörk rom eller arraksarom.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(139)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(51)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 30 g pekannötter
  • 2 äpplen, skalade och tunt skivade
  • 2 päron, skalade och tunt skivade
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 krm salt
  • 2 msk smör, till stekning
  • Smul
  • 50 g smör
  • 1.5 dl ströbröd
  • 1.5 dl strösocker
  • Filodeg
  • 75 g smör
  • 4 ark filodeg

Strudel med äpple och päron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Frasig strudel med äpplen, päron och pekannötter toppad med romgrädde. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Torrosta nötterna och hacka dem fint. Stek nötter, äpple, päron, socker, kanel, kardemumma och salt i smör tills frukten mjuknat.
  2. Smält smöret till smulet i en stekpanna. Tillsätt ströbröd och socker, stek under omrörning några minuter. Smält smöret till filodegen.
  3. Lägg ut ett ark filodeg, pensla med smör och lägg på ett ark till, pensla med smör. Upprepa med samtliga ark. Fördela frukten i en decimeterbred rand över filoarkens kortsida, spara lite plats på kanterna.
  4. Täck med smulet. Vik in kanterna, rulla ihop till en rulle och pensla rullen med resterande smör. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Skär i bitar och servera med romgrädde.

Servering

Vispa 3 dl grädde med 1 ½ msk socker. Smaka av med mörk rom eller arraksarom.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(139)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(51)