
Päronkaka med kolasås
Betyg (1-5):
Använd höstens goda päron i en enkel och god kaka som kommer till sin fulla rätt då den serveras med en krämig kolasås.
Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 3 ägg
- 3 dl socker
- 140 g smält smör
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 fasta päron, i tunna klyftor
- Tjinuskisås:
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl socker
- 1 msk flytande margarin
Gör så här
- Vispa ägg och socker. Tillsätt smält smör och vetemjöl blandat med bakpulvret. Häll smeten i en smord och bröad form. Lägg på päronklyftorna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
- Blanda grädde, socker och margarin till tjinuskisåsen i en kastrull. Koka upp och låt sedan stå och puttra i 15 minuter. Häll såsen över kakan och grädda i ytterligare 20 minuter tills kakan fått fin färg.
Päronkaka med kolasås
Betyg (1-5):
Använd höstens goda päron i en enkel och god kaka som kommer till sin fulla rätt då den serveras med en krämig kolasås.
Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Vispa ägg och socker. Tillsätt smält smör och vetemjöl blandat med bakpulvret. Häll smeten i en smord och bröad form. Lägg på päronklyftorna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
- Blanda grädde, socker och margarin till tjinuskisåsen i en kastrull. Koka upp och låt sedan stå och puttra i 15 minuter. Häll såsen över kakan och grädda i ytterligare 20 minuter tills kakan fått fin färg.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-09-23
Jättegod kaka och lätt att göra!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Anne-Marie
2020-09-23
Jättegod kaka och lätt att göra!