Julknäck

Julknäck

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Klassiskt recept på knäck till jul. Det godaste julgodiset och ett måste till glöggminglet!

Tillagningstid: 40 min
75 stycken
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl sirap
  • 2 dl socker

Gör så här

  1. Ställ ut knäckformar på en plåt eller bricka. Blanda grädde, sirap och socker i en kastrull. Doppa ner en digital stektermometer i kastrullen.
  2. Koka kraftigt utan lock tills termometern visar 125°, 20-30 min. Vid 130° blir knäcken mycket hård.
  3. Fördela knäcksmeten i formarna med två teskedar. Det måste gå ganska fort innan smeten stelnar.
  4. Förvara knäcken svalt i burk med lock och med smörgåspapper mellan varje lager.

Kulprov

  1. Doppa lite av smeten i en kopp med kallt vatten. När smeten kan rullas till en kula är smeten färdigkokt. Temperaturen är då 120-125°.

Tips

Lägg i finhackade polkagrisar eller turkisk peppar för spännande smak på knäcken!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

Julknäck
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl sirap
  • 2 dl socker

Julknäck

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Klassiskt recept på knäck till jul. Det godaste julgodiset och ett måste till glöggminglet!

Tillagningstid: 40 min
75 stycken

Gör så här

  1. Ställ ut knäckformar på en plåt eller bricka. Blanda grädde, sirap och socker i en kastrull. Doppa ner en digital stektermometer i kastrullen.
  2. Koka kraftigt utan lock tills termometern visar 125°, 20-30 min. Vid 130° blir knäcken mycket hård.
  3. Fördela knäcksmeten i formarna med två teskedar. Det måste gå ganska fort innan smeten stelnar.
  4. Förvara knäcken svalt i burk med lock och med smörgåspapper mellan varje lager.

Kulprov

  1. Doppa lite av smeten i en kopp med kallt vatten. När smeten kan rullas till en kula är smeten färdigkokt. Temperaturen är då 120-125°.

Tips

Lägg i finhackade polkagrisar eller turkisk peppar för spännande smak på knäcken!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!