Julknäck

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Klassiskt recept på knäck till jul. Det godaste julgodiset och ett måste till glöggminglet!

Tillagningstid: 40 min
75 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl sirap
  • 2 dl socker

Gör så här

  1. Ställ ut knäckformar på en plåt eller bricka. Blanda grädde, sirap och socker i en kastrull. Doppa ner en digital stektermometer i kastrullen.
  2. Koka kraftigt utan lock tills termometern visar 125°, 20-30 min. Vid 130° blir knäcken mycket hård.
  3. Fördela knäcksmeten i formarna med två teskedar. Det måste gå ganska fort innan smeten stelnar.
  4. Förvara knäcken svalt i burk med lock och med smörgåspapper mellan varje lager.

Kulprov

  1. Doppa lite av smeten i en kopp med kallt vatten. När smeten kan rullas till en kula är smeten färdigkokt. Temperaturen är då 120-125°.

Tips

Lägg i finhackade polkagrisar eller turkisk peppar för spännande smak på knäcken!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillade havskräftor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(6)
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl sirap
  • 2 dl socker

Julknäck

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Klassiskt recept på knäck till jul. Det godaste julgodiset och ett måste till glöggminglet!

Tillagningstid: 40 min
75 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ställ ut knäckformar på en plåt eller bricka. Blanda grädde, sirap och socker i en kastrull. Doppa ner en digital stektermometer i kastrullen.
  2. Koka kraftigt utan lock tills termometern visar 125°, 20-30 min. Vid 130° blir knäcken mycket hård.
  3. Fördela knäcksmeten i formarna med två teskedar. Det måste gå ganska fort innan smeten stelnar.
  4. Förvara knäcken svalt i burk med lock och med smörgåspapper mellan varje lager.

Kulprov

  1. Doppa lite av smeten i en kopp med kallt vatten. När smeten kan rullas till en kula är smeten färdigkokt. Temperaturen är då 120-125°.

Tips

Lägg i finhackade polkagrisar eller turkisk peppar för spännande smak på knäcken!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillade havskräftor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(6)