Juliga kuvertbröd med glögg och rotfruktsmjöl
  • Tid 20 min + 25 min i ugn
  • Ugn 225º

Juliga kuvertbröd med glögg och rotfruktsmjöl

0 (0 betyg)

Baka dessa goda julbröd till julbordet, med smak av glögg och pomerans.

  • Tillagningstid 20 min + 25 min i ugn
  • Ingredienser 6
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

10 stycken
  • 100 g smör
  • 5 dl glögg
  • 25 g jäst
  • 2 tsk malda pomeransskal
  • 3 dl rågmjöl
  • 9 dl mjöl av vete och rotfrukter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smält smöret och häll i glöggen. Värm till 37°. Smula jästen i en bunke och rör ut jästen i lite av degspadet. Häll i resten av degspadet, salt, pomerans och rågmjöl.

  2. 2

    Tillsätt rotfruktsmjölet lite i taget. Knåda till en smidig deg, 15 min för hand eller 6 min i maskin. Låt jäsa under bakduk ca 2 tim.

  3. 3

    Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och forma till en lång rulle. Dela rullen i 10 bitar. Lägg den deladedegbiten med snittytan uppåt. Vrid degen ett halvt varv åt varsitt håll.

  4. 4

    Lägg bröden på en mjölad bakplåt och låt jäsa 30 min. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt svalna på galler.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Ta tempen på brödet, färdiggräddat vid 98°.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar