Juliga kuvertbröd med glögg och rotfruktsmjöl

Juliga kuvertbröd med glögg och rotfruktsmjöl

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Baka dessa goda julbröd till julbordet, med smak av glögg och pomerans.

Tillagningstid: 20 min + 2 tim 30 min jästid + 25 min i ugn
Ugnstemperatur:225º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g smör
  • 5 dl glögg
  • 25 g jäst
  • 2 tsk malda pomeransskal
  • 3 dl rågmjöl
  • 9 dl mjöl av vete och rotfrukter
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Smält smöret och häll i glöggen. Värm till 37°. Smula jästen i en bunke och rör ut jästen i lite av degspadet. Häll i resten av degspadet, salt, pomerans och rågmjöl.
  2. Tillsätt rotfruktsmjölet lite i taget. Knåda till en smidig deg, 15 min för hand eller 6 min i maskin. Låt jäsa under bakduk ca 2 tim.
  3. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och forma till en lång rulle. Dela rullen i 10 bitar. Lägg den deladedegbiten med snittytan uppåt. Vrid degen ett halvt varv åt varsitt håll.
  4. Lägg bröden på en mjölad bakplåt och låt jäsa 30 min. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt svalna på galler.

Tips

Ta tempen på brödet, färdiggräddat vid 98°.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Juliga kuvertbröd med glögg och rotfruktsmjöl
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 100 g smör
  • 5 dl glögg
  • 25 g jäst
  • 2 tsk malda pomeransskal
  • 3 dl rågmjöl
  • 9 dl mjöl av vete och rotfrukter
  • 2 tsk salt

Juliga kuvertbröd med glögg och rotfruktsmjöl

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Baka dessa goda julbröd till julbordet, med smak av glögg och pomerans.

Tillagningstid: 20 min + 2 tim 30 min jästid + 25 min i ugn
Ugnstemperatur:225º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret och häll i glöggen. Värm till 37°. Smula jästen i en bunke och rör ut jästen i lite av degspadet. Häll i resten av degspadet, salt, pomerans och rågmjöl.
  2. Tillsätt rotfruktsmjölet lite i taget. Knåda till en smidig deg, 15 min för hand eller 6 min i maskin. Låt jäsa under bakduk ca 2 tim.
  3. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och forma till en lång rulle. Dela rullen i 10 bitar. Lägg den deladedegbiten med snittytan uppåt. Vrid degen ett halvt varv åt varsitt håll.
  4. Lägg bröden på en mjölad bakplåt och låt jäsa 30 min. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt svalna på galler.

Tips

Ta tempen på brödet, färdiggräddat vid 98°.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!