Juliga kuvertbröd med glögg och rotfruktsmjöl

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Baka dessa goda julbröd till julbordet, med smak av glögg och pomerans.

Tillagningstid: 20 min + 2 tim 30 min jästid + 25 min i ugn
Ugnstemperatur:225º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g smör
  • 5 dl glögg
  • 25 g jäst
  • 2 tsk malda pomeransskal
  • 3 dl rågmjöl
  • 9 dl mjöl av vete och rotfrukter
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Smält smöret och häll i glöggen. Värm till 37°. Smula jästen i en bunke och rör ut jästen i lite av degspadet. Häll i resten av degspadet, salt, pomerans och rågmjöl.
  2. Tillsätt rotfruktsmjölet lite i taget. Knåda till en smidig deg, 15 min för hand eller 6 min i maskin. Låt jäsa under bakduk ca 2 tim.
  3. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och forma till en lång rulle. Dela rullen i 10 bitar. Lägg den deladedegbiten med snittytan uppåt. Vrid degen ett halvt varv åt varsitt håll.
  4. Lägg bröden på en mjölad bakplåt och låt jäsa 30 min. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt svalna på galler.

Tips

Ta tempen på brödet, färdiggräddat vid 98°.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vörtlimpor

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Snabba jullimpan med frukt och nötter

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Pinnbröd med grillkorv

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Brytbröd med frön

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Grahamskex med timjan och rosmarin med vispat smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Hamburgerbröd med kruskakli och frön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Frallor

Betyg
Betyg
(5)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 100 g smör
  • 5 dl glögg
  • 25 g jäst
  • 2 tsk malda pomeransskal
  • 3 dl rågmjöl
  • 9 dl mjöl av vete och rotfrukter
  • 2 tsk salt

Juliga kuvertbröd med glögg och rotfruktsmjöl

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Baka dessa goda julbröd till julbordet, med smak av glögg och pomerans.

Tillagningstid: 20 min + 2 tim 30 min jästid + 25 min i ugn
Ugnstemperatur:225º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret och häll i glöggen. Värm till 37°. Smula jästen i en bunke och rör ut jästen i lite av degspadet. Häll i resten av degspadet, salt, pomerans och rågmjöl.
  2. Tillsätt rotfruktsmjölet lite i taget. Knåda till en smidig deg, 15 min för hand eller 6 min i maskin. Låt jäsa under bakduk ca 2 tim.
  3. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och forma till en lång rulle. Dela rullen i 10 bitar. Lägg den deladedegbiten med snittytan uppåt. Vrid degen ett halvt varv åt varsitt håll.
  4. Lägg bröden på en mjölad bakplåt och låt jäsa 30 min. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt svalna på galler.

Tips

Ta tempen på brödet, färdiggräddat vid 98°.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vörtlimpor

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Snabba jullimpan med frukt och nötter

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Pinnbröd med grillkorv

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Brytbröd med frön

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Grahamskex med timjan och rosmarin med vispat smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Hamburgerbröd med kruskakli och frön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Frallor

Betyg
Betyg
(5)