Juliga kuvertbröd med glögg och rotfruktsmjöl

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Baka dessa goda julbröd till julbordet, med smak av glögg och pomerans.

Tillagningstid: 20 min + 2 tim 30 min jästid + 25 min i ugn
Ugnstemperatur:225º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 100 g smör
  • 5 dl glögg
  • 25 g jäst
  • 2 tsk malda pomeransskal
  • 3 dl rågmjöl
  • 9 dl mjöl av vete och rotfrukter
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Smält smöret och häll i glöggen. Värm till 37°. Smula jästen i en bunke och rör ut jästen i lite av degspadet. Häll i resten av degspadet, salt, pomerans och rågmjöl.
  2. Tillsätt rotfruktsmjölet lite i taget. Knåda till en smidig deg, 15 min för hand eller 6 min i maskin. Låt jäsa under bakduk ca 2 tim.
  3. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och forma till en lång rulle. Dela rullen i 10 bitar. Lägg den deladedegbiten med snittytan uppåt. Vrid degen ett halvt varv åt varsitt håll.
  4. Lägg bröden på en mjölad bakplåt och låt jäsa 30 min. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt svalna på galler.

Tips

Ta tempen på brödet, färdiggräddat vid 98°.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Brytbröd med frön

(20)

Kalljästa hälsomuffins

(44)

Grahamskex med timjan och rosmarin med vispat smör

(1)

Vörtlimpor

(9)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Hamburgerbröd med kruskakli och frön

(0)

Barnens bästa frallor

(3)

Smarriga havrekorgar

(0)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 100 g smör
  • 5 dl glögg
  • 25 g jäst
  • 2 tsk malda pomeransskal
  • 3 dl rågmjöl
  • 9 dl mjöl av vete och rotfrukter
  • 2 tsk salt

Juliga kuvertbröd med glögg och rotfruktsmjöl

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Baka dessa goda julbröd till julbordet, med smak av glögg och pomerans.

Tillagningstid: 20 min + 2 tim 30 min jästid + 25 min i ugn
Ugnstemperatur:225º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret och häll i glöggen. Värm till 37°. Smula jästen i en bunke och rör ut jästen i lite av degspadet. Häll i resten av degspadet, salt, pomerans och rågmjöl.
  2. Tillsätt rotfruktsmjölet lite i taget. Knåda till en smidig deg, 15 min för hand eller 6 min i maskin. Låt jäsa under bakduk ca 2 tim.
  3. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och forma till en lång rulle. Dela rullen i 10 bitar. Lägg den deladedegbiten med snittytan uppåt. Vrid degen ett halvt varv åt varsitt håll.
  4. Lägg bröden på en mjölad bakplåt och låt jäsa 30 min. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt svalna på galler.

Tips

Ta tempen på brödet, färdiggräddat vid 98°.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Brytbröd med frön

(20)

Kalljästa hälsomuffins

(44)

Grahamskex med timjan och rosmarin med vispat smör

(1)

Vörtlimpor

(9)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Hamburgerbröd med kruskakli och frön

(0)

Barnens bästa frallor

(3)

Smarriga havrekorgar

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies