
Juliga kuvertbröd med glögg och rotfruktsmjöl
Betyg (1-5):
Baka dessa goda julbröd till julbordet, med smak av glögg och pomerans.
Tillagningstid: 20 min + 2 tim 30 min jästid + 25 min i ugn
Ugnstemperatur:225º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 100 g smör
- 5 dl glögg
- 25 g jäst
- 2 tsk malda pomeransskal
- 3 dl rågmjöl
- 9 dl mjöl av vete och rotfrukter
- 2 tsk salt
Gör så här
- Smält smöret och häll i glöggen. Värm till 37°. Smula jästen i en bunke och rör ut jästen i lite av degspadet. Häll i resten av degspadet, salt, pomerans och rågmjöl.
- Tillsätt rotfruktsmjölet lite i taget. Knåda till en smidig deg, 15 min för hand eller 6 min i maskin. Låt jäsa under bakduk ca 2 tim.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och forma till en lång rulle. Dela rullen i 10 bitar. Lägg den deladedegbiten med snittytan uppåt. Vrid degen ett halvt varv åt varsitt håll.
- Lägg bröden på en mjölad bakplåt och låt jäsa 30 min. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt svalna på galler.
Tips

Ta tempen på brödet, färdiggräddat vid 98°.
Liknande recept
Juliga kuvertbröd med glögg och rotfruktsmjöl
Betyg (1-5):
Baka dessa goda julbröd till julbordet, med smak av glögg och pomerans.
Tillagningstid: 20 min + 2 tim 30 min jästid + 25 min i ugn
Ugnstemperatur:225º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Smält smöret och häll i glöggen. Värm till 37°. Smula jästen i en bunke och rör ut jästen i lite av degspadet. Häll i resten av degspadet, salt, pomerans och rågmjöl.
- Tillsätt rotfruktsmjölet lite i taget. Knåda till en smidig deg, 15 min för hand eller 6 min i maskin. Låt jäsa under bakduk ca 2 tim.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och forma till en lång rulle. Dela rullen i 10 bitar. Lägg den deladedegbiten med snittytan uppåt. Vrid degen ett halvt varv åt varsitt håll.
- Lägg bröden på en mjölad bakplåt och låt jäsa 30 min. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt svalna på galler.
Tips

Ta tempen på brödet, färdiggräddat vid 98°.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!