Jordgubbs- och rabarberpaj med pumpakärnor

Betyg (1-5):
3.64 (14 betyg)

En krispig paj som passar bra såväl sommardagar som mörka höstkvällar.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 100 g smör
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 0.5 dl råsocker
  • 1 msk vatten
  • Fyllning:
  • 250 g frysta jordgubbar
  • 250 g frysta skivade rabarber
  • 1.5 dl socker
  • 2 tsk potatismjöl
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Blanda smör, pumpakärnor, mjöl, havregryn och råsocker i en matberedare. Ta bort en tredjedel av blandningen och spara till toppingen.Tillsätt vattnet för pajdegen och blanda till en pajdeg.
  2. Tryck ut degen i portionsformar och ställ kallt medan du gör fyllningen. Koka jordgubbar, rabarber och socker utan lock i 10 minuter så att en del av vätskan kokar bort. Blanda ut potatismjölet i vattnet för fyllningen och tillsätt i frukten.
  3. Förgrädda pajskalen i ca 5 min. Ta ut och fyll pajskalen med frukten och toppa med resterande pajdeg. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

Servering

Servera med vaniljsås, gärna hemlagad.

Tips

Vill du hellre använda färska jordgubbar så motsvarar 0,5 liter färska 250 g frysta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fröken K

2014-05-31

Sagolikt god! Men jag förenklar och gör som en smulpaj med all deg ovanpå. Jag kokar heller inte bären/rabarbern utan lägger direkt i formen med socker och potatismjöl. Familjens absoluta favorit!

Minca

2012-09-19

Det finns ju laktosfria alternativ till dom flesta laktosingredienser, funkar bra att bara byta ut.

Lorentz Öhman

2012-06-06

I recepten borde det stå om de är laktosfria nu får man leta.

Liknande recept

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(19)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Vattenmelonsoppa

(0)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(2)

Kladdkaka grundrecept

(793)

Frasvåfflor

(123)

Hallonsmoothie

(8)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)
11 st
  • Pajdeg:
  • 100 g smör
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 0.5 dl råsocker
  • 1 msk vatten
  • Fyllning:
  • 250 g frysta jordgubbar
  • 250 g frysta skivade rabarber
  • 1.5 dl socker
  • 2 tsk potatismjöl
  • 2 msk vatten

Jordgubbs- och rabarberpaj med pumpakärnor

Betyg (1-5):
3.64 (14 betyg)

En krispig paj som passar bra såväl sommardagar som mörka höstkvällar.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda smör, pumpakärnor, mjöl, havregryn och råsocker i en matberedare. Ta bort en tredjedel av blandningen och spara till toppingen.Tillsätt vattnet för pajdegen och blanda till en pajdeg.
  2. Tryck ut degen i portionsformar och ställ kallt medan du gör fyllningen. Koka jordgubbar, rabarber och socker utan lock i 10 minuter så att en del av vätskan kokar bort. Blanda ut potatismjölet i vattnet för fyllningen och tillsätt i frukten.
  3. Förgrädda pajskalen i ca 5 min. Ta ut och fyll pajskalen med frukten och toppa med resterande pajdeg. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

Servering

Servera med vaniljsås, gärna hemlagad.

Tips

Vill du hellre använda färska jordgubbar så motsvarar 0,5 liter färska 250 g frysta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fröken K

2014-05-31

Sagolikt god! Men jag förenklar och gör som en smulpaj med all deg ovanpå. Jag kokar heller inte bären/rabarbern utan lägger direkt i formen med socker och potatismjöl. Familjens absoluta favorit!

Minca

2012-09-19

Det finns ju laktosfria alternativ till dom flesta laktosingredienser, funkar bra att bara byta ut.

Lorentz Öhman

2012-06-06

I recepten borde det stå om de är laktosfria nu får man leta.

Liknande recept

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(19)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Vattenmelonsoppa

(0)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(2)

Kladdkaka grundrecept

(793)

Frasvåfflor

(123)

Hallonsmoothie

(8)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies