Frozen cheesecake med jordgubbar och lime
Frozen cheesecake med jordgubbar och lime
  • Tid 30 min + 4 tim i frysen
  • Ugn 175º

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

2.88 (8 betyg)

En perfekt avslutning på middagen eller huvudnumret på fikat. Frozen cheesecake med jordgubbar och lime passar vid alla tillfällen.

  • Tillagningstid 30 min + 4 tim i frysen
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

12 bitar
  • 10 digestivekex
  • 50 g smält smör
  • 2 tsk mortlade kardemummakärnor
Fyllning:
  • 250 g jordgubbar
  • 0.5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g cream cheese
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
Till servering:
  • 250 g jordgubbar, delade
  • 0.5 lime, skivad
  • 10 färska myntablad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mixa kexen till ett fint smul. Blanda med smör ochkardemumma. Tryck ut i en form med löstagbar kant,24-26 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.Låt svalna.

Fyllning:

  1. 1

    Lägg jordgubbarna i en kastrull med socker. Mosa under uppvärmning tills sockret smält. Låt svalna.Separera äggens gulor och vitor. Vispa äggvitorna med elvisp till fast skum.

  2. 2

    Vispa grädden. Vispa cream cheese med socker,vaniljpulver, limeskal och äggulorna. Vänd först nergrädden och sedan äggvitorna i cream cheeseblandningen.Rör försiktigt och häll smeten i formen.Ringla i jordgubbssylten och dra sylten ett varv meden sked till ett fint mönster. Täck med plast och låtstå i frysen minst 4 tim.

  3. 3

    Ta ut ur frysen ca 15 min innan servering och garneramed jordgubbar, lime och myntablad.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar