
Mascarponekräm med nektariner och hallonsås
Betyg (1-5):
Solmogna nektariner och hallon möter krämigt fluff och krispiga kex i en modern ”Peach Melba”!
Tillagningstid: 30 min
6 portioner
- 250 g mascarpone
- 2 dl vispgrädde
- 1.5 dl prosecco (mousserande vin) eller alkoholfri cider
- 1 tsk mortlade kardemummakärnor
- 5 nektariner
- 0.5 lime
- 1 msk flytande honung
- 9 savoiardikex
- Hallonsås
- 125 g frysta hallon
- 2 msk honung eller socker
- 0.5 tsk vaniljpulver
Gör så här
- Vispa mascarpone, grädde, 0,5 dl prosecco och kardemumma fluffigt med elvisp.
- Skär nektarinerna i mindre bitar. Vänd runt med finrivet limeskal (endast det gröna) och pressad saft. Smaka av med honung.
- Lägg hallon, honung och vaniljpulver i en kastrull och koka upp. Ställ åt sidan att svalna.
- Häll 1 dl prosecco i en djup tallrik. Dela kexen och doppa i vinet. Varva mascarponekrämen med kexen nektarinerna och hallonsåsen i serveringsglas.
Tips

Förbered och förvara kallt. Vänd ihop vid servering.
Mascarponekräm med nektariner och hallonsås
Betyg (1-5):
Solmogna nektariner och hallon möter krämigt fluff och krispiga kex i en modern ”Peach Melba”!
Tillagningstid: 30 min
6 portioner
Gör så här
- Vispa mascarpone, grädde, 0,5 dl prosecco och kardemumma fluffigt med elvisp.
- Skär nektarinerna i mindre bitar. Vänd runt med finrivet limeskal (endast det gröna) och pressad saft. Smaka av med honung.
- Lägg hallon, honung och vaniljpulver i en kastrull och koka upp. Ställ åt sidan att svalna.
- Häll 1 dl prosecco i en djup tallrik. Dela kexen och doppa i vinet. Varva mascarponekrämen med kexen nektarinerna och hallonsåsen i serveringsglas.
Tips

Förbered och förvara kallt. Vänd ihop vid servering.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!