Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Solmogna nektariner och hallon möter krämigt fluff och krispiga kex i en modern ”Peach Melba”!

Tillagningstid: 30 min
6 portioner
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl vispgrädde
  • 1.5 dl prosecco (mousserande vin) eller alkoholfri cider
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 5 nektariner
  • 0.5 lime
  • 1 msk flytande honung
  • 9 savoiardikex
  • Hallonsås
  • 125 g frysta hallon
  • 2 msk honung eller socker
  • 0.5 tsk vaniljpulver

Gör så här

  1. Vispa mascarpone, grädde, 0,5 dl prosecco och kardemumma fluffigt med elvisp.
  2. Skär nektarinerna i mindre bitar. Vänd runt med finrivet limeskal (endast det gröna) och pressad saft. Smaka av med honung.
  3. Lägg hallon, honung och vaniljpulver i en kastrull och koka upp. Ställ åt sidan att svalna.
  4. Häll 1 dl prosecco i en djup tallrik. Dela kexen och doppa i vinet. Varva mascarponekrämen med kexen nektarinerna och hallonsåsen i serveringsglas.

Tips

Förbered och förvara kallt. Vänd ihop vid servering.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mascarponekräm med nektariner och hallonsås
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl vispgrädde
  • 1.5 dl prosecco (mousserande vin) eller alkoholfri cider
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 5 nektariner
  • 0.5 lime
  • 1 msk flytande honung
  • 9 savoiardikex
  • Hallonsås
  • 125 g frysta hallon
  • 2 msk honung eller socker
  • 0.5 tsk vaniljpulver

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Solmogna nektariner och hallon möter krämigt fluff och krispiga kex i en modern ”Peach Melba”!

Tillagningstid: 30 min
6 portioner

Gör så här

  1. Vispa mascarpone, grädde, 0,5 dl prosecco och kardemumma fluffigt med elvisp.
  2. Skär nektarinerna i mindre bitar. Vänd runt med finrivet limeskal (endast det gröna) och pressad saft. Smaka av med honung.
  3. Lägg hallon, honung och vaniljpulver i en kastrull och koka upp. Ställ åt sidan att svalna.
  4. Häll 1 dl prosecco i en djup tallrik. Dela kexen och doppa i vinet. Varva mascarponekrämen med kexen nektarinerna och hallonsåsen i serveringsglas.

Tips

Förbered och förvara kallt. Vänd ihop vid servering.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!