Mascarponekräm med nektariner och hallonsås
  • Tid 30 min

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

5 (1 betyg)

Solmogna nektariner och hallon möter krämigt fluff och krispiga kex i en modern ”Peach Melba”!

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

6 portioner
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl vispgrädde
  • 1.5 dl prosecco (mousserande vin) eller alkoholfri cider
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 5 nektariner
  • 0.5 lime
  • 1 msk flytande honung
  • 9 savoiardikex
Hallonsås
  • 125 g frysta hallon
  • 2 msk honung eller socker
  • 0.5 tsk vaniljpulver
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa mascarpone, grädde, 0,5 dl prosecco och kardemumma fluffigt med elvisp.

  2. 2

    Skär nektarinerna i mindre bitar. Vänd runt med finrivet limeskal (endast det gröna) och pressad saft. Smaka av med honung.

  3. 3

    Lägg hallon, honung och vaniljpulver i en kastrull och koka upp. Ställ åt sidan att svalna.

  4. 4

    Häll 1 dl prosecco i en djup tallrik. Dela kexen och doppa i vinet. Varva mascarponekrämen med kexen nektarinerna och hallonsåsen i serveringsglas.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Förbered och förvara kallt. Vänd ihop vid servering.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar