Lyxig dessert i glas
  • Tid 15 min
  • Ugn 200º

Lyxig dessert i glas

3.5 (2 betyg)

Njut av nektarinerna nu när de är som allra sötast!

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 50 g mandelmassa
  • 200 g cream cheese
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk vaniljsocker (eller 2 msk florsocker och 1 tsk vaniljpulver)
  • 5 nektariner
  • 3 passionsfrukter
  • citronmeliss eller mynta att garnera med
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Grovriv mandelmassan och fördela på en plåt. Rosta mitt i ugnen 5–8 min.

  2. 2

    Vispa cream cheese, grädde och vaniljsocker fluffigt.

  3. 3

    Tärna nektarinerna och gröp ur passionsfrukterna. Blanda ihop.

  4. 4

    Fördela vaniljfluffet i glas och toppa med frukten. Smula över den rostade mandelmassan.

  5. 5

    Garnera med citronmeliss eller mynta.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Jordgubbar funkar lika bra som nektariner!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Hanna webbredaktör

    Till Agneta: Nu finns instruktioner på hur man gör vaniljfluffet under punkt 2.

  • Agneta

    Det saknas hur man gör "vaniljfluffet".