Blana
  • Tid 10 min

Blana

3.72 (25 betyg)

Norrländskt knäcke med färskost tillsammans med denna snabba delikatess blir en julfavorit.

  • Tillagningstid 10 min
  • Ingredienser 4

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl socker
  • 1 dl messmör
Till garnering:
  • 1 tsk kanel
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa grädden tjock och pösig. Tillsätt socker och messmör. Rör samman till en tjock konsistens och tills alla ingredienser blandats ordentligt. Pudra över kanel.

Servering

Blana serveras med hemgjord färskost, så kallad vitost, på norrländskt tunnbröd.
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Kalle

    Låter så märkligt, men är så gott. Ha gärna i lite rivet apelsinskal och toppa med riven mörk choklad - oj oj oj