Ädelostcheesecake med lingonkokta päron
  • Tid 20 min + 2 tim i kylskåp

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

2.81 (21 betyg)

  • Tillagningstid 20 min + 2 tim i kylskåp
  • Ingredienser 9

Ingredienser

12 portioner
  • 200 g torkade kärnfria dadlar
  • 150 g valnötter
  • 300 g ädelost, gärna Saint Agur
  • 500 g färskost
Lingonkokta päron:
  • 200 g päron
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl lingon
  • 2 msk vatten
  • 2 msk färsk ingefära
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mixa dadlar och nötter fint i en matberedare. Tryck ut blandningen på botten av en springform, ca 24 cm i diameter. Mixa ädelost och färskost slätt i en matberedare. Bred ut blandningen i formen. Låt stelna i kylskåp minst 2 tim.

Lingonkokta päron

  1. 1

    Skala och skär päronen i tunna klyftor. Lägg dem i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna. Koka ca 5 min och låt kallna helt i kylskåp.

  2. 2

    Lossa kakan från formen och fördela päronen ovanpå. Garnera ev med hackade valnötter.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar