Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

4 (5 betyg)

Den här läckra tarten funkar lika bra på julbordet som snacks.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 1 kyld smördegsrulle (250 g)
  • 100 g naturell färskost
  • 1 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 125 g krämig ädelost, t ex St Agur eller gorgonzola
  • 40 g valnötskärnor
Till servering
  • 3 färska fikon
  • 20 g rucola
  • balsamicosirap
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Värm ugnen till 200°. Rulla ut smördegen och vik in 1 cm runt om så att du får en liten kant. Nagga degen innanför kanten och bred på färskosten. Krydda med salt och svartpeppar. Grädda mitt i ugnen tills degen börjar få lite färg och bli puffig, ca 15 min.

  2. 2

    Lägg på ädelosten i klickar. Bryt sönder nötterna och strö ovanpå. Grädda ytterligare 5 min.

  3. 3

    Skär fikonen i klyftor. Toppa tarten med rucola och fikon och ringla över balsamicosirap. Smakar bäst varm eller ljummen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Passar fint även med pinjenötter!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Mirmar

    Mycket gott och lätt att göra. Uppskattat av gästerna!

  • Catarina

    Blev idag bjuden på smördegstarte som smakade fantastiskt gott! Tänker själv göra den till jul för att ha något nytt och gott att bjuda på till gäster som är vegetarianer.