Zucchinikaka med kardemumma och apelsinglasyr

Zucchinikaka med kardemumma och apelsinglasyr

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Kalasgod kaka som toppas med en smarrig glasyr.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 200 g zucchini
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 msk grovmortlad kardemumma
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • Apelsinglasyr
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 200 g cream cheese

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Riv zucchinin grovt och krama ut överflödig vätska.
  2. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt kardemumma och smör- och mjölkblandningen i äggvispet. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret. Vänd ner zucchinin.
  3. Smörj och bröa en kakform som rymmer 1 liter. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 min (98°). Låt kakan svalna lite innan du tar ut den ur formen.

Glasyr:

  1. Vispa smör, florsocker och apelsinskal med elvisp. Tillsätt cream cheesen och rör till en jämn smet. Bred glasyren på kakan och toppa ev med rivet apelsinskal.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-09-21

Hej Lisa! Det ska vara 50 g smör i kakan. Mvh Maja/redaktör

Lisa

2020-09-15

Hur mycket smör ska det vara i kakan?

Maja

2017-09-01

Min kaka blev rå/obakad efter angiven baktid och ugnstemperatur. Jag skulle ha mätt innertemperaturen men tyvärr gjorde jag aldrig det.

Checkbox Coop

2017-08-16

Till Gunilla: Kakan ska vara ca 98° i innertemperatur.

Gunilla

2017-08-16

OBS ugnsvärmen är angiven till 98 grader i receptet men på hemsidan står det 175 grader. !!!!!

Zucchinikaka med kardemumma och apelsinglasyr
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 200 g zucchini
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 msk grovmortlad kardemumma
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • Apelsinglasyr
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 200 g cream cheese

Zucchinikaka med kardemumma och apelsinglasyr

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Kalasgod kaka som toppas med en smarrig glasyr.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Riv zucchinin grovt och krama ut överflödig vätska.
  2. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt kardemumma och smör- och mjölkblandningen i äggvispet. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret. Vänd ner zucchinin.
  3. Smörj och bröa en kakform som rymmer 1 liter. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 min (98°). Låt kakan svalna lite innan du tar ut den ur formen.

Glasyr:

  1. Vispa smör, florsocker och apelsinskal med elvisp. Tillsätt cream cheesen och rör till en jämn smet. Bred glasyren på kakan och toppa ev med rivet apelsinskal.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-09-21

Hej Lisa! Det ska vara 50 g smör i kakan. Mvh Maja/redaktör

Lisa

2020-09-15

Hur mycket smör ska det vara i kakan?

Maja

2017-09-01

Min kaka blev rå/obakad efter angiven baktid och ugnstemperatur. Jag skulle ha mätt innertemperaturen men tyvärr gjorde jag aldrig det.

Checkbox Coop

2017-08-16

Till Gunilla: Kakan ska vara ca 98° i innertemperatur.

Gunilla

2017-08-16

OBS ugnsvärmen är angiven till 98 grader i receptet men på hemsidan står det 175 grader. !!!!!