Zucchinikaka med kardemumma och apelsinglasyr
Zucchinikaka med kardemumma och apelsinglasyr
  • Tid 45 min
  • Ugn 175º

Zucchinikaka med kardemumma och apelsinglasyr

5 (1 betyg)

Kalasgod kaka som toppas med en smarrig glasyr.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

12 bitar
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 200 g zucchini
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 msk grovmortlad kardemumma
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
Apelsinglasyr
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 200 g cream cheese
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Riv zucchinin grovt och krama ut överflödig vätska.

  2. 2

    Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt kardemumma och smör- och mjölkblandningen i äggvispet. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret. Vänd ner zucchinin.

  3. 3

    Smörj och bröa en kakform som rymmer 1 liter. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 min (98°). Låt kakan svalna lite innan du tar ut den ur formen.

Glasyr:

  1. 1

    Vispa smör, florsocker och apelsinskal med elvisp. Tillsätt cream cheesen och rör till en jämn smet. Bred glasyren på kakan och toppa ev med rivet apelsinskal.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Maja

    Min kaka blev rå/obakad efter angiven baktid och ugnstemperatur. Jag skulle ha mätt innertemperaturen men tyvärr gjorde jag aldrig det.

  • Coop webbredaktör

    Till Gunilla: Kakan ska vara ca 98° i innertemperatur.

  • Gunilla

    OBS ugnsvärmen är angiven till 98 grader i receptet men på hemsidan står det 175 grader. !!!!!