Pumpakaka

Pumpakaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Dekorera en pumpa till halloween och använd innehållet och kärnorna till denna underbara kaka! Saftig pumpakaka med krämig frosting, prova vårt recept och bjud hem någon på fika!

Tillagningstid: 20 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
  • 3 ägg
  • 3 dl rörsocker
  • 1 msk malen kanel
  • 0.5 msk malen ingefära
  • 0.5 msk malen kardemumma
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 4.5 dl grovriven butternutpumpa eller halloweenpumpa
  • 1.5 dl neutral olja
  • Frosting
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 apelsin, finrivet skal (endast det orangea)
  • 200 g cream cheese
  • pumpakärnor, torrostade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vänd ner de torra ingredienserna, riven pumpa och olja i äggvispet.
  4. Häll smeten i en smörad, bröad form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen ca 50 minuter. Låt kallna.

Frosting

  1. Vispa smör, florsocker och apelsinskal fluffigt. Vänd ner färskosten och rör till en jämn smet. Bred toppingen på kakan och toppa med torrostade pumpakärnor.

Tips

Använd innehållet från en urgröpt halloweenpumpa - finhacka eller riv på rivjärn. Tvätta kärnorna noga, torka och rosta i torr stekpanna och använd som topping.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingrid

2021-11-02

Jag orkade inte karva ur det hårda pumpaköttet så jag tog det lite slemmiga kärnhuset och finhackade. Blev en supersaftig och god kaka!

Coop

2021-11-02

Hej! Det går fint att använda halloweenpumpa till kakan, och glutenfri mjölmix går super! /Elsa, webbredaktör

Anna

2019-02-15

Det går utmärkt att göra med halloweenpumpa, supergod!

Aida

2018-11-04

Det går att byta vetemjöl mot glutenfri mjölmix. Super gott!

Arja

2016-10-31

Snarare en fråga: önskar att man kunde använda nåt glutenfritt mjöl, går det?

Maren

2015-12-09

Jättegod och enkelt att baka!

Mj

2015-10-29

Går det att använda "vanlig halloweenpumpa"?

Marie

2015-10-25

Supersmarrig!!!

Pumpakaka
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 3 ägg
  • 3 dl rörsocker
  • 1 msk malen kanel
  • 0.5 msk malen ingefära
  • 0.5 msk malen kardemumma
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 4.5 dl grovriven butternutpumpa eller halloweenpumpa
  • 1.5 dl neutral olja
  • Frosting
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 apelsin, finrivet skal (endast det orangea)
  • 200 g cream cheese
  • pumpakärnor, torrostade

Pumpakaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Dekorera en pumpa till halloween och använd innehållet och kärnorna till denna underbara kaka! Saftig pumpakaka med krämig frosting, prova vårt recept och bjud hem någon på fika!

Tillagningstid: 20 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:175º
12 bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vänd ner de torra ingredienserna, riven pumpa och olja i äggvispet.
  4. Häll smeten i en smörad, bröad form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen ca 50 minuter. Låt kallna.

Frosting

  1. Vispa smör, florsocker och apelsinskal fluffigt. Vänd ner färskosten och rör till en jämn smet. Bred toppingen på kakan och toppa med torrostade pumpakärnor.

Tips

Använd innehållet från en urgröpt halloweenpumpa - finhacka eller riv på rivjärn. Tvätta kärnorna noga, torka och rosta i torr stekpanna och använd som topping.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingrid

2021-11-02

Jag orkade inte karva ur det hårda pumpaköttet så jag tog det lite slemmiga kärnhuset och finhackade. Blev en supersaftig och god kaka!

Coop

2021-11-02

Hej! Det går fint att använda halloweenpumpa till kakan, och glutenfri mjölmix går super! /Elsa, webbredaktör

Anna

2019-02-15

Det går utmärkt att göra med halloweenpumpa, supergod!

Aida

2018-11-04

Det går att byta vetemjöl mot glutenfri mjölmix. Super gott!

Arja

2016-10-31

Snarare en fråga: önskar att man kunde använda nåt glutenfritt mjöl, går det?

Maren

2015-12-09

Jättegod och enkelt att baka!

Mj

2015-10-29

Går det att använda "vanlig halloweenpumpa"?

Marie

2015-10-25

Supersmarrig!!!