Hallonkolor

Hallonkolor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Tillagningstid: 30 minuter + tid att stelna
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl grädde
  • 4 dl råsocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl frysta hallon
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Tina hallonen. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna, 30x40 centimeter.
  2. Häll upp grädde, socker, sirap och bär i en kastrull.
  3. Koka upp och rör om ordentligt tills sockret smält. Sänk värmen. Låt kolasmeten sjuda cirka 20 minuter, tills den är cirka 130 grader (använd digitaltermometer), rör om då och då. Gör ett kulprov.
  4. Rör ner smöret och häll upp kolasmeten i långpannan. Låt stelna.
  5. Skär eller klipp kolasmeten i lagom stora kolor och slå in dem i smörpapper.

Tips

För den som vill vara extra pysslig, slå in kolorna först i lite bakplåtspapper, sedan i silkespapper. Slå sen små snören om kolorna till paket.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillade aprikoser med vispad vanilj-crème fraiche

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Hallonmilkshake

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Coop Extras jubileumstårta

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(32)
Hallonkolor
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 2 dl grädde
  • 4 dl råsocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl frysta hallon
  • 1 msk smör

Hallonkolor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Tillagningstid: 30 minuter + tid att stelna
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina hallonen. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna, 30x40 centimeter.
  2. Häll upp grädde, socker, sirap och bär i en kastrull.
  3. Koka upp och rör om ordentligt tills sockret smält. Sänk värmen. Låt kolasmeten sjuda cirka 20 minuter, tills den är cirka 130 grader (använd digitaltermometer), rör om då och då. Gör ett kulprov.
  4. Rör ner smöret och häll upp kolasmeten i långpannan. Låt stelna.
  5. Skär eller klipp kolasmeten i lagom stora kolor och slå in dem i smörpapper.

Tips

För den som vill vara extra pysslig, slå in kolorna först i lite bakplåtspapper, sedan i silkespapper. Slå sen små snören om kolorna till paket.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillade aprikoser med vispad vanilj-crème fraiche

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Hallonmilkshake

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Coop Extras jubileumstårta

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(32)