Grunddeg till matbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.17 (6 betyg)

Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • :
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten (37º)
  • 2 tsk honung, socker och sirap
  • 2 msk olja eller flytande margarin
  • 13 dl vetemjöl special

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Jäs degen övertäckt till dubbel storlek 1 timme.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord. Forma och baka ut den till olika bröd och lägg på plåt, smord eller med bakplåtspapper. Låt degen jäsa övertäckt en andra gång ca 30 minuter. Värm under tiden ugnen (se respektive brödrecept). Grädda brödet. Låt det svalna på galler under bakduk om det ska ha mjuk yta eller utan bakduk om det ska vara knaprigt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Focaccia med rödbetor och feta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kuvertbröd med dinkel

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Focaccia

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Baguetter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ost- och örtbrytbröd

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Utflyktspizza med varm dryck

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pitabröd med olja

Betyg
Betyg
(3)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • :
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten (37º)
  • 2 tsk honung, socker och sirap
  • 2 msk olja eller flytande margarin
  • 13 dl vetemjöl special

Grunddeg till matbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.17 (6 betyg)

Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Jäs degen övertäckt till dubbel storlek 1 timme.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord. Forma och baka ut den till olika bröd och lägg på plåt, smord eller med bakplåtspapper. Låt degen jäsa övertäckt en andra gång ca 30 minuter. Värm under tiden ugnen (se respektive brödrecept). Grädda brödet. Låt det svalna på galler under bakduk om det ska ha mjuk yta eller utan bakduk om det ska vara knaprigt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Focaccia med rödbetor och feta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kuvertbröd med dinkel

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Focaccia

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Baguetter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ost- och örtbrytbröd

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Utflyktspizza med varm dryck

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pitabröd med olja

Betyg
Betyg
(3)