Matmuffins med morötter och fetaost
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Matmuffins med morötter och fetaost

4.33 (3 betyg)

Maffiga, proteinrika muffins som förgyller lunchsoppan eller fikapausen.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

6 stycken
  • 150 g Änglamark morot
  • 3 dl Änglamark vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 Änglamark ägg
  • 2 dl kvarg
  • 1 msk Änglamark olivolja
  • 1 tsk salt
Fyllning
  • 100 g Änglamark fetaost
  • 10 Änglamark oreganokvistar
  • Änglamark olivolja, flingsalt till topping
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Skala och riv moroten fint. Blanda mjöl och bakpulver.

  2. 2

    Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet. Fördela smeten i 6 stora muffinsformarmed stadiga kanter.

  3. 3

    Smula fetaosten och plocka oreganoblad. Tryck ner i muffinssmeten. Ringla lite olja över och toppa med flingsalt. Grädda mitt i ugnen 20–25 min.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar