Frasig minipizza
  • Tid 30 min
  • Ugn 180-225º

Frasig minipizza

3.81 (16 betyg)

Vi gjorde de här glutenfria bottnarna som minipizzor, men det går givetvis bra att göra en stor botten.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 180-225º

Ingredienser

4 portioner
  • 3 ägg
  • 150 g riven palsternacka
  • 2 dl riven smakrik ost
  • 1 dl majsmjöl /rismjöl
  • 1 tsk oregano
  • salt och peppar
Topping
  • riven ost + skinka eller fetaost + örtröra (se nedan)
  • rucola eller basilika
Örtröra
  • 2 dl mixa babyspenat
  • 1 dl grovt hackad persilja
  • 1 dl grovt hackad basilika
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl olivolja
  • finrivet skal från 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta och salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 180°. Blanda ägg, palsternacka, ost, mjöl, oregano, salt och peppar.

  2. 2

    Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut till tunna bottnar med t ex en slickepott.

  3. 3

    Grädda mitt i ugnen till fin färg, 10–15 min. Höj temperaturen till 225°. Bred på topping (riven ost + skinka eller örtröra + fetaost) och grädda ytterligare 5 min. Toppa med rucola eller basilika.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Isabell

    Jag har gjort denna pizza flera gånger. Så gott!

  • Jessica

    Denna pizzan blir jättegod och enkel att laga!