Go´morgonbullar med saffran

Go´morgonbullar med saffran

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Sött matbröd med russin och honung.

Tillagningstid: 8 timmar 15 minuter
Ugnstemperatur:225º
12 stycken
  • 25 g jäst
  • 2 dl mjölk
  • 0.25 g saffran 1 msk hett vatten
  • 1 msk hett vatten
  • 1 dl russin
  • 1 msk honung elller ljus sirap
  • 1 msk olja eller flytande margarin
  • 1 dl dinkelflingor
  • 5 dl vetemjöl special

Gör så här

  1. Rör ut jästen i den kalla mjölken i en bunke. Lös upp saffranet i det heta vattnet och häll i bunken. Tillsätt russin, honung eller sirap, fett, salt, flingor och mjöl. Arbeta ihop kraftigt till en smidig deg.
  2. Forma degen till en rulle, dela den i så många bullar som receptet avser och rulla till bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs dem övertäckta i kylen under natten, 8-12 timmar.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Ta ut bullarna på morgonen och låt dem stå i rumstemperatur medan ugnen värms. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.

Servering

Servera med t ex Aprikos- och morotsmarmelad med kanel och ingefära.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sigrid

2017-01-09

Jättegott, tyckte alla. Och toppen för den som älskar saffransbullar och samtidigt vill dra ner på det vanliga sockret.

jan karlén

2012-12-03

DOM BLIR JÄTTEBRA NÄR DOM FÅR JÄSA SÅ LÄNGE DOM BLIR MYCKET LUFTIGARE INTE KOMPAKTA .

Go´morgonbullar med saffran
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 25 g jäst
  • 2 dl mjölk
  • 0.25 g saffran 1 msk hett vatten
  • 1 msk hett vatten
  • 1 dl russin
  • 1 msk honung elller ljus sirap
  • 1 msk olja eller flytande margarin
  • 1 dl dinkelflingor
  • 5 dl vetemjöl special

Go´morgonbullar med saffran

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Sött matbröd med russin och honung.

Tillagningstid: 8 timmar 15 minuter
Ugnstemperatur:225º
12 stycken

Gör så här

  1. Rör ut jästen i den kalla mjölken i en bunke. Lös upp saffranet i det heta vattnet och häll i bunken. Tillsätt russin, honung eller sirap, fett, salt, flingor och mjöl. Arbeta ihop kraftigt till en smidig deg.
  2. Forma degen till en rulle, dela den i så många bullar som receptet avser och rulla till bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs dem övertäckta i kylen under natten, 8-12 timmar.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Ta ut bullarna på morgonen och låt dem stå i rumstemperatur medan ugnen värms. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.

Servering

Servera med t ex Aprikos- och morotsmarmelad med kanel och ingefära.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sigrid

2017-01-09

Jättegott, tyckte alla. Och toppen för den som älskar saffransbullar och samtidigt vill dra ner på det vanliga sockret.

jan karlén

2012-12-03

DOM BLIR JÄTTEBRA NÄR DOM FÅR JÄSA SÅ LÄNGE DOM BLIR MYCKET LUFTIGARE INTE KOMPAKTA .