Gotländsk saffranspannkaka

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(49)

Gotländsk saffranspannkaka med salmbärssylt och grädde är en klassisk dessert. Vårt recept är enkelt och görs med färdig gröt.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk varmt vatten
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk (3%)
  • 2 msk socker
  • 500 g färdigkokt risgrynsgröt
  • 2 msk russin
  • 5 skållade, hackade sötmandlar
  • 2 skållade, hackade bittermandlar
  • 1 krm salt
  • Tillbehör:
  • 2 dl salmbärs- eller björnbärssylt
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Blötlägg saffranet i lite varmt vatten, ca 10 minuter, så det mjuknar. Vispa ihop ägg, mjölk, socker, salt och saffran och blanda det med gröten. Rör ner resten av ingredienserna.
  2. Häll smeten i en väl smord ugnsform och grädda i 225° tills pannkakan stannat, efter 20-30 minuter, och fått en vackert guldgul skorpa.

Servering

Servera med sylt och grädde.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Homi

2014-12-01

Perfekt

Gotländsk saffranspannkaka
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk varmt vatten
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk (3%)
  • 2 msk socker
  • 500 g färdigkokt risgrynsgröt
  • 2 msk russin
  • 5 skållade, hackade sötmandlar
  • 2 skållade, hackade bittermandlar
  • 1 krm salt
  • Tillbehör:
  • 2 dl salmbärs- eller björnbärssylt
  • 2 dl vispgrädde

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(49)

Gotländsk saffranspannkaka med salmbärssylt och grädde är en klassisk dessert. Vårt recept är enkelt och görs med färdig gröt.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Blötlägg saffranet i lite varmt vatten, ca 10 minuter, så det mjuknar. Vispa ihop ägg, mjölk, socker, salt och saffran och blanda det med gröten. Rör ner resten av ingredienserna.
  2. Häll smeten i en väl smord ugnsform och grädda i 225° tills pannkakan stannat, efter 20-30 minuter, och fått en vackert guldgul skorpa.

Servering

Servera med sylt och grädde.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Homi

2014-12-01

Perfekt