Gotländsk saffranspannkaka
  • Tid 1 tim
  • Ugn 225º

Gotländsk saffranspannkaka

3.07 (30 betyg)

Gotländsk saffranspannkaka är en väl omfamnad och bedårande gul kakklassiker med aromrik och mild smak.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk varmt vatten
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk (3%)
  • 2 msk socker
  • 1 krm salt
  • 500 g färdigkokt risgrynsgröt
  • 2 msk russin
  • 5 skållade, hackade sötmandlar
  • 2 skållade, hackade bittermandlar
Tillbehör:
  • 2 dl salmbärs- eller björnbärssylt
  • 2 dl vispgrädde
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blötlägg saffranet i lite varmt vatten, ca 10 minuter, så det mjuknar. Vispa ihop ägg, mjölk, socker, salt och saffran och blanda det med gröten. Rör ner resten av ingredienserna.

  2. 2

    Häll smeten i en väl smord ugnsform och grädda i 225°tills pannkakan stannat, efter 20-30 minuter, och fått en vackert guldgul skorpa.

Servering

Servera med sylt och grädde.
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Homi

    Perfekt