Saffransscones

Saffransscones

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Scones med saffran, torkade tranbär och nötter. Så god smak och passar perfekt att bjuda på till adventsfikat.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:190º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 dl (300 g) vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 4 tsk bakpulver
  • 0.5 g saffran
  • 1.25 dl mjölk
  • 0.75 dl gräddfil
  • 50 g rumstemperarat smör
  • 50 g torkade tranbär
  • 50 g pekannötter, grovhackade
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 190°. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke. Lös upp saffranet i mjölken.
  2. Tillsätt gräddfil, smör och saffransmjölk i bunken. Blanda allt med en elvisp. Tillsätt tranbär och nötter. Platta ut degen tills den är ca 2 cm tjock på ett mjölat bakbord.
  3. Stansa ut rundlar med en ring eller med ett upp- och nedvänt glas. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 15 min.
  4. Servera sconesen varma med smör och marmelad.

Tips

Degen är kladdig, så mjöla in händerna ordentligt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kalle

2021-02-10

Supergott!

Saffransscones
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 5 dl (300 g) vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 4 tsk bakpulver
  • 0.5 g saffran
  • 1.25 dl mjölk
  • 0.75 dl gräddfil
  • 50 g rumstemperarat smör
  • 50 g torkade tranbär
  • 50 g pekannötter, grovhackade
  • 2 krm salt

Saffransscones

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Scones med saffran, torkade tranbär och nötter. Så god smak och passar perfekt att bjuda på till adventsfikat.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:190º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 190°. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke. Lös upp saffranet i mjölken.
  2. Tillsätt gräddfil, smör och saffransmjölk i bunken. Blanda allt med en elvisp. Tillsätt tranbär och nötter. Platta ut degen tills den är ca 2 cm tjock på ett mjölat bakbord.
  3. Stansa ut rundlar med en ring eller med ett upp- och nedvänt glas. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 15 min.
  4. Servera sconesen varma med smör och marmelad.

Tips

Degen är kladdig, så mjöla in händerna ordentligt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kalle

2021-02-10

Supergott!