Go´morgonbullar med saffran

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

Sött matbröd med russin och honung.

Tillagningstid: 8 timmar 15 minuter
Ugnstemperatur:225º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 25 g jäst
  • 2 dl mjölk
  • 0.25 g saffran 1 msk hett vatten
  • 1 msk hett vatten
  • 1 dl russin
  • 1 msk honung elller ljus sirap
  • 1 msk olja eller flytande margarin
  • 1 dl dinkelflingor
  • 5 dl vetemjöl special

Gör så här

  1. Rör ut jästen i den kalla mjölken i en bunke. Lös upp saffranet i det heta vattnet och häll i bunken. Tillsätt russin, honung eller sirap, fett, salt, flingor och mjöl. Arbeta ihop kraftigt till en smidig deg.
  2. Forma degen till en rulle, dela den i så många bullar som receptet avser och rulla till bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs dem övertäckta i kylen under natten, 8-12 timmar.
  3. Ta ut bullarna på morgonen och låt dem stå i rumstemperatur medan ugnen värms. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.

Servering

Servera med t ex Aprikos- och morotsmarmelad med kanel och ingefära.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sigrid

2017-01-09

Jättegott, tyckte alla. Och toppen för den som älskar saffransbullar och samtidigt vill dra ner på det vanliga sockret.

jan karlén

2012-12-03

DOM BLIR JÄTTEBRA NÄR DOM FÅR JÄSA SÅ LÄNGE DOM BLIR MYCKET LUFTIGARE INTE KOMPAKTA .

Liknande recept

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Örtbaguetter

(1)

Barnens kanelknäcke med lingonfärskost

(2)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)

Saffransscones med kesella

(1)

Jordgubbs- och myntalassi

(5)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 25 g jäst
  • 2 dl mjölk
  • 0.25 g saffran 1 msk hett vatten
  • 1 msk hett vatten
  • 1 dl russin
  • 1 msk honung elller ljus sirap
  • 1 msk olja eller flytande margarin
  • 1 dl dinkelflingor
  • 5 dl vetemjöl special

Go´morgonbullar med saffran

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

Sött matbröd med russin och honung.

Tillagningstid: 8 timmar 15 minuter
Ugnstemperatur:225º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen i den kalla mjölken i en bunke. Lös upp saffranet i det heta vattnet och häll i bunken. Tillsätt russin, honung eller sirap, fett, salt, flingor och mjöl. Arbeta ihop kraftigt till en smidig deg.
  2. Forma degen till en rulle, dela den i så många bullar som receptet avser och rulla till bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs dem övertäckta i kylen under natten, 8-12 timmar.
  3. Ta ut bullarna på morgonen och låt dem stå i rumstemperatur medan ugnen värms. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.

Servering

Servera med t ex Aprikos- och morotsmarmelad med kanel och ingefära.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sigrid

2017-01-09

Jättegott, tyckte alla. Och toppen för den som älskar saffransbullar och samtidigt vill dra ner på det vanliga sockret.

jan karlén

2012-12-03

DOM BLIR JÄTTEBRA NÄR DOM FÅR JÄSA SÅ LÄNGE DOM BLIR MYCKET LUFTIGARE INTE KOMPAKTA .

Liknande recept

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Örtbaguetter

(1)

Barnens kanelknäcke med lingonfärskost

(2)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)

Saffransscones med kesella

(1)

Jordgubbs- och myntalassi

(5)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies