Nu visas utbudet för Stockholm. Se sortimentet för din leveransadress:
I dagsläget levererar vi inte till ditt valda postnummer. Däremot kan du köpa våra färdigpackade matkassar.
Sötat fruktbröd med russin och aprikos. Rosta och lägg på en skiva lagrad ost.
Rör ut jästen i det ljumma vattnet eller öl i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, saltlinfrön, aprikoser och russin och nästan allt mjöl. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Jäs degen under bakduk till dubbel storlek, minst 30 minuter men gärna längre.
Dela degen i 2 delar. Forma dem till limpor och lägg dem i var sin smord avlång bakform (à ca 1,5 liter). Jäs ytterligare 30 minuter. Värm ugnen till 250º.
Sänk temperaturen till 200º och grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter.
Tillsätt 1 tsk malda nejlikor och 1 tsk mald kardemumma så får brödet "julsmak".
Logga in för att skriva en kommentar
Det ska inte vara något fett i det här brödet. Det blir saftigt av linfön och frukten.
Hur mycket fett skall det vara?
Jättegott enkelt bröd som håller sig saftigt länge!